Haftanın ilk gününde dolar ve euro yükseldi! 9 Aralık canlı dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu?

Piyasalarda haftanın ilk işlem gününde dolar ve euronun ne kadar olduğu yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 5,7810'dan işlem gördü. Dolar ve euroda inişli ve çıkışlı seyir devam ederken TCMB'nin 12 Aralık'taki yılın son faiz kararı beklenmeye başlandı. Peki, 9 Aralık canlı dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? İşte piyasalarda güncel durum...

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 17:44 Güncelleme 09 Aralık 2019, 17:44
Haftanın ilk gününde dolar ve euro yükseldi! 9 Aralık canlı dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

9 Aralık Pazartesi günü dolar ve eurodaki güncel durum, günün en çok araştırılanları arasında yerini aldı. Geçen haftanın son işlem gününde dolara uluslararası piyasalarda talebin artmasının etkisiyle paralel 5,7898'e kadar yükselen dolar/TL, cuma gününü yüzde 0,46 artışla 5,7771'den tamamladı. TCMB'nin 12 Aralık'taki yılın son faiz kararı bu kapsamda merakla bekleniyor. İşte 9 Aralık canlı dolar alış satış fiyatı...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, yükselişini yeni haftaya taşımasının ardından saat 09.45'ten itibaren önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,1 üzerinde 5,7810'dan alıcı buldu. Aynı dakikalarda avro/TL önceki kapanışa göre sınırlı yükselişle 6,3970'ten, sterlin/TL yüzde 0,14 değer kazancıyla 7,6170'ten satıldı.

Avro/dolar paritesi yatay seyirle 1,1060 seviyesinde işlem gördü. ABD'de geçen haftanın son işlem gününde açıklanan tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazançlar verisinin beklentileri aşmasıyla 97,8'i gören dolar endeksi, bugün sınırlı düşüşle 97,6 seviyesinde yer aldı.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, bu hafta hem yurt içinde hem de yurt dışında merkez bankalarının faiz kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinin, Almanya'da dış ticaret dengesi ile Avro Bölgesinde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,80'in direnç olarak izleneceğini dile getirdi.