15 Eylül evde bakım maaşları yatan iller: Evde bakım parası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Her ay belirli tarihler aralığında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetiminde hesaplara yatırılan evde bakım maaşlarının hangi illerde yatırıldığı merakla araştırılıyor. Evde bakım aylığı alan on binlerce vatandaş arama motorlarında evde bakım maaşları yatan iller hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, 15 Eylül evde bakım maaşları yatan iller nasıl sorgulanır? İşte bakım maaşı sorgulama bilgisi...

Giriş Tarihi 15 Eylül 2019, 18:46 Güncelleme 15 Eylül 2019, 18:46
15 Eylül evde bakım maaşları yatan iller: Evde bakım parası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Evde bakım parası yatırıldı mı? Evde bakım aylığı alan vatandaşlar maaşların hangi illerde yatırıldığını öğrenmek istiyor. Bakım aylığı alan vatandaşlar, maaşların hesaba yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden rahatlıkla öğrenebiliyor. Peki, 15 Eylül evde bakım maaşları yatan iller nasıl sorgulanır? İşte çok araştırılan o sorunun yanıtı...

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.