Altın yükselişte! Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları: Altın fiyatı haftanın ikinci işlen gününde oldukça merak ediliyor. Vatandaşlar altın fiyatları konusunda bilgi almak için internette araştırma yapıyor. Altın fiyatlarındaki son durum 21 Ağustos tarihinde arama motorlarında merakla aratıyor. Güvenli yatırım aracı olarak pek çok vatandaşın tercih ettiği altın özellikle yaz günlerinde çok araştırılıyor.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 09:17 Güncelleme 25 Ağustos 2019, 09:30
Altın yükselişte! Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları: 21 Ağustos tarihinde gram, yarım, çeyrek altın fiyatları vatandaşların gündeminde yer alan konuların başında bulunuyor. Altın fiyatlarında son durum pek çok kişi tarafından büyük bir merakla sorgulatılıyor. Ülkemizde en çok tercih edilen altın türleri arasında çeyrek altın ilk sırada yer alıyor. Peki, gram, yarım, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum...

ALTIN FİYATLARI 20 AĞUSTOS

Gram altın: 271,62 Lira

Cumhuriyet Ata Lira: 1.810,00 Lira

Yarım altın: 886,97 Lira

Çeyrek Ziynet: 443,78 Lira

GRAM, YARIM, ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

TAM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.731,53 TL
SATIŞ: 1.765,36 TL

CUMHURİYET ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.797,00 TL
SATIŞ: 1.824,00 TL

ALTIN NASIL DEĞERLENİR?

Altın fiyatları talebin fazla olması ya da satın alma durumunda yükselirken tam tersi durumda da altın fiyatları düşer. Bu durum altın fiyatlarını etkileyen en basit durumken altın fiyatlarının yükselmesinin ana nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz :

Küresel ve yerel enflasyon

Enflasyon; fiyat genel seviyesinde oluşan artışı gösteren ölçüt olarak tanımlanır. Eğer enflasyon yüksek ise paranızın alım gücü düşer. Küresel enflasyonda da para biriminin alım gücü düşüş gösterir. Bu durumda altın fiyatları her zaman yükseliş trendi içinde olmuştur. Para biriminin alım değeri düştüğü için altın fiyatları artar ve siz paranızla aynı miktarda altın alamazsınız. Bu nedenle küresel ve yerel enflasyon altın fiyatlarının en büyük düşmanıdır.

Küresel likitide

Likitide borsa programlarında sürekli duyduğumuz bir terimdir. Likitide; nakit akışı anlamına gelen bir borsa terimidir. Likitidenin artış göstermesi altın fiyatlarını doğrudan etkiler ve altın fiyatları yukarı doğur bir trend içine girer. Altın miktarı sabit iken altın maliyetinin artmış olması ve piyasa da paranın daha fazla olması altın fiyatlarının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle küresel likitide altın fiyatlarını doğrudan etkileyen bir etkendir.