Milyonların gözü toplu sözleşmede! Memur ve memur emeklisi toplu sözleşme zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca kişinin gözü ve kulağı toplu sözleşmede. Emekliler için Ağustos ayında ikramiyelerin dışında yapılacak bu görüşmeler büyük önem taşıyor. Görüşmelerde emekliler için pek çok talep konuşulacak. Bu nedenle memur ve memur emeklisi toplu sözleşme zammı ne kadar olacak sorusuna yanıt aranıyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2019, 00:47 Güncelleme 31 Temmuz 2019, 05:21
Milyonların gözü toplu sözleşmede! Memur ve memur emeklisi toplu sözleşme zammı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta Memur-Sen ve Türkiye Kamu Sen tarafından talepler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sunuldu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü toplu sözleşme görüşmelerinde. Peki, memur ve memur emeklisi toplu sözleşme zammı ne kadar olacak?

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Toplu sözleşme görüşmelerini sadece memur emeklileri değil, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yakından takip edecek. Daha önce banka promosyonu ve bayram ikramiyesi de toplu sözleşme masasında konuşulmuş, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları heyeti arasında gerçekleştirilecek 5'inci Dönem Toplu sözleşme görüşmeleri perşembe günü başlayacak. Toplu sözleşme zammının görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

GÖRÜŞMELER NE ZAMAN?

Kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri heyeti arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri perşembe günü başlayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanı olduğu kamu heyeti ile kamu görevlileri sendikaları heyeti arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri açılış toplantısı, 1 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Toplantı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenecek.

Bu toplu sözleşme görüşmelerinde de memur emeklileri için sağlanacak kazanımların, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması bekleniyor.