Kadroya geçen taşerona bayram ikramiyesi müjdesi!

Kamu işçilerine 52 günlük ilave tediye ödemeleri yapılmaktadır. Yılda 4 taksitle yapılacak ilave tediye ödemeleri , 13 'er gün şeklinde yapılıyor. 2019 yılının ilk iki taksiti ödendi. Ocak 'ta ve Ramazan Bayramı öncesi verilen ilave tediyelerin ardından 26 günlük ilave tediye ödemesi kaldı. Kamu işçilerinin 52 günlük ilave tediye ödemeleri 4 taksitte yapılıyor.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2019, 09:02 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 17:02
Kadroya geçen taşerona bayram ikramiyesi müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Taşerona tediye son dakika haberleri: Okan Güray Bülbül'ün bugün kaleme aldığı yazısında, KHK ile kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemelerinin bayramdan önce ödenmesinin planlandığını aktardı. 6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri yapılmaktadır. Tediye ödemeleri, bu kanun kapsamına alındı ve her yıl düzenli olarak ödeniyor.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu işçilerinin 52 günlük ilave tediye ödemeleri 4 taksitte yapılıyor. İkramiyenin iki taksidi ödendi, diğerleri ağustos ve aralıkta hesaplara yatırılacak. Üçüncü taksidin Kurban Bayramı öncesi ödenmesi bekleniyor.

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alındı. Taşerondan kadroya geçenler de dahil olmak üzere bütün kamu işçilerine ilave tediye ödenir. Yıl içinde 52 günlük ilave tediye ödemeleri dört taksitte yapılıyor. Ocak, haziran, ağustos ve aralık aylarında kamu işçilerine 13'er günlük tediye ödemesi yapılıyor.

İlave tediyenin 26 günlük ilk iki taksidi ödendi. Maden işçilerine ilave tediyenin tamamı 23 Aralık'ta ödenecek. Yani maden işçileri yılsonunda 52 günlük ilave tediyenin tamamını tek seferde alacak. İlave tediye ödemesinin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, aynî yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor. İlave tediye ödemeleri kural olarak SGK primine tabi, yani SGK primi kesilmesi gerekiyor.