AK Parti'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması! 13 Temmuz 3600 ek gösterge son durum nedir?

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Polis, din görevlileri, öğretmen ve hemşirelerin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek göstergede son durum nedir?

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2019, 12:11 Güncelleme 13 Temmuz 2019, 12:11
AK Parti’den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması! 13 Temmuz 3600 ek gösterge son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

3600 ek gösterge son durum nedir? Milyonlarca memur, 3600 ek gösterge yasası ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Uzun süredir gündemi meşgul eden 3600 ek göstergenin ne zaman Meclis'e geleceği sorularına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yanıt verdi. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesi ile birlite ikramiyelerin en az 25 bin TL artması bekleniyor. Peki, 3600 ek göstergede son durum nedir? 3600 ek gösterge ne zaman Meclis'e gelecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son durum...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NEDİR?

Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Muhalefetin "3600 ek gösterge", "yargı reformu paketi" gibi konular ele alınmadan Meclis'in tatile çıkmasına getirdiği eleştirilerle ilgili görüşü sorulan Çelik, Meclis'in çalışma takvimiyle ilgili bir değerlendirme yapıldığını ve kararın verildiğini belirtti.

Bu konunun milletvekillerinin Meclis'teki mesaileri çerçevesinde değil başka hazırlıklarla birlikte değerlendirildiğini anlatan Çelik, bahsedilen konuların bazılarının yeni döneme kalabileceğini ancak bunun "yürürlükten kalktığı" manasına gelmeyeceğini vurguladı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3600 ek gösterge beklentisine ilişkin, "Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz." dedi.

Bakan Soylu, özel bir kanalda katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. İçişleri Bakanı Soylu, 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili şunları söyledi:

"3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz."

BAŞKAN ERDOĞAN 3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

3600 ek gösterge konusu ile ilgili en son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelmişti. Başkan Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı açıklamada 3600 ek göstergenin Meclis çalışmalarına başladıktan sonra ilk gündeme gelecek konular arasında yer alacağını bildirmişti.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

TBMM'YE DİLEKÇE YAĞIYOR

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulunan memurlar dilekçelerinde, tüm kamu personelini kapsayacak şekilde ek gösterge düzenlemesi yapılarak, "ek gösterge mağduriyeti"nin ortadan kaldırılmasını talep etti.

Bazı basın yayın organlarında öğretmen, hemşire, polis ve din görevlileri ile bu mesleklerden emekli olanların ek göstergesinin 3600'e çıkarılacağı yönünde haberler yayımlandığı hatırlatılan dilekçelerde, "Uygulamadaki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı, siyasi partilerce yazılı ve görsel basın aracılığıyla seçim vaatleri olarak ifade edilmiştir. Bu bağlamda ek göstergesi 3000 ve altında olan tüm memur ve memur emeklilerinin ek göstergesinin aynı oranda arttırılması yönünde bir an önce yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz." talepleri yer aldı.

İKRAMİYELER EN AZ 25 BİN LİRA ARTACAK

Ek gösterge yürürlüğe girdiği andan itibaren, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Emekli ikramiyeleri emekli olunan tarihteki ek gösterge üzerinden ödendiği için geriye doğru ek ödeme söz konusu olmayacak. Düzenleme emeklilik durumunda alınacak maaş ve ikramiyede yüzde 20'nin üzerinde artış olacak. Ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkmasıyla birlikte 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, din görevlisi, hemşire, polis ve idarecilerin ikramiyeleri en az 25 bin lira artacak. Yapılacak düzenlemeden emeklilerin dul ve yetimleri de yararlanacak.