Ramazan fırsatçısı hortladı! Et ve gıda maddelerinde fiyatlar değişti

Gıda talebinin arttığı Ramazan ayını bekleyen fırsatçılar, yine ortaya çıktı. Özellikle et ve gıda maddelerinde etiketler değişti. Mutlaka ihbar edin!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2019 Güncelleme 21 Nisan 2019, 07:55
Ramazan fırsatçısı hortladı! Et ve gıda maddelerinde fiyatlar değişti

İÇİNDEKİLER



Ramazan
ayının gelmesiyle birlikte fırsatçılar yine vatandaşın cebine göz dekti. Başta et ve tavuk fiyatları olmak üzere en çok tüketilen peynir, zeytin, kuru baklagil gibi gıda maddelerinde etiketlerde değişmeler başladı. 45 TL olan kırmızı etin kilo fiyatı, 52 TL'yi geçti. Beyaz ette fiyat, 8 TL'den 11 TL'ye tırmandı.



Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Spekülatörler yine ortaya çıktı. Aylarca zam yapmadılar, şu anda en az yüzde 20 zam geldi. Her yıl aynı şey yaşanıyor" dedi. Tüketici dernekleri ise, fiyat artışlarına karşı vatandaşlara 'ihbar' çağrısında bulunarak ALO 175 ve 'Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi' mobil uygulaması üzerinden, görselle birlikte şikayet edilebileceği hatırlatmasında bulundu.



BİZ ZAM YAPMIYORUZ
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, son dönemde marketçiler ile tüketicilerin fiyat artışlarında sık sık karşı karşıya geldiğini kaydederek "Biz marketçilerin üretim tesisi yok. Bizler alıp satarız. Her birimiz yan yana rekabet ederiz. 'Birlikte şu şu fiyatlara satalım.' dersek tüketici anında bizi cezalandırır." dedi.