Bakan Albayrak: Enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi kurtaracağız

Sabah Gazetesi’nin düzenlediği Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi’ne katılan Bakan Berat Albayrak, ‘Enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi adım adım kurtaracağız’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2018 Güncelleme 16 Ekim 2018, 03:48
Bakan Albayrak: Enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi kurtaracağız

İÇİNDEKİLER

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği 'Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi' iş ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Zirvenin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla mücadele için tüm STK, iş insanları ve özel sektöre yapılan çağrılar sonrası, tamamen gönüllülük esasına dayalı başlatılan destekler adeta seferberliğe dönüştü. Yapısal adımlarla desteklemeye başladığımız bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hep birlikte göreceğiz" dedi. Sebze ve meyve fiyatlarındaki manipülasyonu ve suni süreçleri azaltacak Hal Yasası'nın çok yakında TBMM'ye geleceğini bildiren Albayrak, "İnşallah artık komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak ve yeni haller, yeni satış alanları, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkanlarının artırılması sağlanacak" diye konuştu.

ZİRVEYE BÜYÜK İLGİ
Albayrak, soğuk hava depolarıyla lojistikteki kayıpların da önüne geçileceğini kaydetti. Zirveye; Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Kalyon Holding Başkanı Cemal Kalyoncu, Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak ile çok sayıda işadamı, üst düzey bürokrat ve izleyici katıldı.



ÜRETİME, İHRACATA DAYALI BÜYÜME
Bakan Berat Albayrak, zirvede şu mesajları verdi:
Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni her geçen gün güçlenerek artmaya devam ediyor.
Kurda düşüş başladı. Son rakamlar ihracatın arttığını ve dengelenmenin yürüdüğünü güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.
Dün Türkiye'nin bu süreçten nasıl çıkacağını tribünden izleyenler, gülerek özellikle, bugün İtalya'nın Avrupa için oluşturduğu riskten nasıl kurtulacaklarını kara kara düşünerek konuşuyor.
Üretime, teknolojiye, ihracata dayalı büyüme ile Türkiye'yi 'büyük ve güçlü Türkiye' yolculuğuna hep birlikte taşıyacağız.
Tarladan çatala kadar hem ürün kalitesi hem maliyeti hem zamanlaması hem de israfı noktasında çok kritik bir ekosistem oluşturacağız. Üretici fiyatlarındaki artışa neden olan süreçlere karşı aksiyon adımları güçlü bir şekilde atılacak.

TÜM HİZMETLER E-DEVLET'TEN
Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Tüm kamu hizmetlerinin 2018 sonuna kadar e-Devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz" dedi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez de madenleri yüksek teknolojili ürünlere dönüştürmek için yerli üretim, Ar-Ge ve inovasyon odaklı dönüşüm başlattıklarını belirtti.