Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den çiftçiye müjde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılı mısır alım fiyatlarını açıkladı. Pakdemirli çiftçiye müjdeyi verirken fiyatların 2017'ye göre yüzde 25 artırıldığını söyleyerek ton başına 950 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Pakdemirli ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün yarından itibaren mısır alımlarına başlayacağını belirtti. Pakdemirli ayrıca besicilere destek olmak için 90 lira olan küspe fiyatını da 60 liraya indirdiklerini açıkladı.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2018, 15:38
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den çiftçiye müjde

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılı mısır alım fiyatının 2017'ye göre yüzde 25 artırılarak ton başına 950 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Pakdemirli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mısır fiyatlarında son günlerde yaşanan fiyatlardaki dalgalanma nedeniyle çiftçilerimizin olumsuz etkilenmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğümüz, 15 Ekim 2018 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere "Mısır Alımlarına" başlayacaktır.

2017 yılında ton başına 760 TL olarak açıklanan mısır alım fiyatı 2018 yılında yüzde 25 artışla ton başına 950 TL olarak belirlenmiştir.

Üreticilerimiz, Çifti Kayıt Sisteminde kayıtlı olan tüm ürününü Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satabileceklerdir.

Ürün bedelleri 10 gün içerisinde üreticimizin hesaplarına aktarılacaktır.

TMO tarafından yapılacak olan 2018 yılı mısır alımlarının ülkemize ve mısır üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

KÜSPE FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ
Elazığ'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şeker fabrikasını ziyaret etti.
Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, "1956 yılında kurulan şeker fabrikasındayız. Ülkenin endüstriyelleşmesi döneminde yapılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Adnan Menderes'i bu vesile ile rahmetle anıyorum. Bu fabrikamızda 220 bin ton kapasite var. Ama 150 bin tonu kullanılabiliyor. Bunun da sebebi sulu tarımla ilgili Elazığ'da eksikliklerimiz olmasıdır. Sulu tarımın geliştirilmesi ve su projelerimizin bir an evvel bitirilmesinin öneminin anlaşılması anlamında bu ziyarette önemli diye düşüyorum. Bu ziyaretten sonra sulama ile ilgili projelerimize daha fazla önem göstermemiz gerektiğini kendim ve bakanlık olarak daha iyi anladık. Burada 27 bin şeker kotamız olmasına rağmen ancak 7 kiloda bir şeker üretildiğini düşünürsek, 20 bin ton civarında bir üretimimiz olabiliyor. Aslında bu fabrikanın da sürekli kullanılması için daha fazla pancar ve şeker üretilmelidir. Besicilere iyi bir haberim var. Besicilere yan destek kapsamında buradaki çıkan küspemizi 90 liradan 60 liraya indirdik. Besicilerimize özellikle bir yem alanında bir nefes alsınlar. Enflasyonla mücadele kapsamında da böyle bir destek vermeyi uygun bulduk" diye konuştu.