3. İstanbul’da konut fiyatına dükkan

3. İstanbul Başakşehir projesinin 21 Ekim’de açık artırmayla satışa sunulacak olan 55 ticari ünitesinde fiyatlar, 547 bin liradan başlıyor, 2 milyon liraya kadar çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2018 Güncelleme 12 Ekim 2018, 00:00
3. İstanbul’da konut fiyatına dükkan

İÇİNDEKİLER

Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığıyla kurulan Asaf İş Ortaklığı'nın İstanbul Başakşehir'de inşa ettiği 3. İstanbul Başakşehir'deki ticari üniteler, 21 Ekim'de ihaleyle satılacak. 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, 55 ticari üniteyi açık artırmaya çıkaracaklarını belirterek, konut metrekare fiyatlarının 5 bin lira bandında olduğu projede ticari üniteleri metrekaresi 5 bin 200 liradan satışa çıkacaklarını açıkladı. Konut fiyatına satılan ticari ünitelerin 6 ay sonra teslim edileceğini kaydeden Saylık, teslimden sonra yapılacak taksit ödemelerinin ise bin 660 liradan başlayacağını söyledi. Yüzde 3 peşinat ve yüzde 10 KDV avantajının ihalede de geçerli olacağına dikkat çeken Saylık, "Ticari ünitelerin fiyatları KDV hariç 574 bin liradan başlıyor, 2 milyon liraya kadar çıkıyor. Konut fiyatları ise 557 bin lira ile 1 milyon 470 bin lira aralığında. 2019 sonunda teslim etmeyi planladığımız projede 60 ay sıfır faiz kampanyası düzenliyoruz" diye konuştu.

YABANCIDA GÜÇLÜ
3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal da 3. İstanbul Başakşehir'de yabancıya satış konusunda güçlü olduklarını söyledi. Vatandaşlık için alınması gereken konut tutarı sınırının 250 bin dolara indirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Akbal, "Vatandaşlık 3 yıl satmamak üzere tapu sahipliği üzerinden veriliyor. Markalı konut sektöründe ise tapu genellikle teslimde veriliyor. Bu sebeple biz vatandaşlık hakkının satış vaadi sözleşmesiyle mümkün hale getirilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

YAVUZ KARAMAN