Son dakika: Enflasyonla mücadele için market zincirlerinden indirim kararı! İndirim yapılacak 50 ürün neler?

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı enflasyonla mücadele programı kapsamında Carrefour, Migros, BİM, Şok ve Metro marketler zincirinde 2 ay boyunca indirim yapma kararı aldı. Market zincirlerinin ardından D&R'dan da enflasyonla mücadeleye destek geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Pakdemirli; "50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapılacak" dedi. Peki indirim yapılacak ürünler hangileri? İşte indirim yapılan ürünler...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2018, 16:20
Son dakika: Enflasyonla mücadele için market zincirlerinden indirim kararı! İndirim yapılacak 50 ürün neler?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nda açıklamalarda bulunuyor. Bakan Pakdemirli; "Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapılacak" açıklamasında bulundu. Bakan Pakdemirli'nin açıklamasının ardından milyonlarca vatandaş indirim yapan firmalar hangileri? Hangi ürünlerde indirim yapılacak? sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte tüm detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamasından notlar;

*Enflasyonla mücadele programımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün dünya nüfusu 7 milyar, önümüzdeki 2050 yılına baktığımızda 9 milyar olacak. Şehirleşmemiz yüzde 55, 2050'ye baktığımızda çok daha fazlasını yapacağız. Bu zor ev ödevini yapmamız lazım.

*Gıda arz güvenliği ekonominin hızlı olduğu durumlarda ön plana çıkıyor. 2 görevimiz var. Üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak. İkisini de yapma yolunda ödevimizi aldık çalışıyoruz. Tohumdan sofraya tüm sorunları ortadan kaldırmanın yolunu arıyoruz. Heybeyi doldurarak geldik.

ÇAYKUR ZAM YAPMAYACAK

*Yaptıklarımızın üzerine neler yapabiliriz dedik. Serbest piyasa ekonomisi tabii ki işleyecek. Gıda arz güvenliğini de mutlaka sağlayacağız. Örneğin kıyma 29, kuşbaşı 31 TL'den satılıyor. Ucuz fiyattan alınıyordu, alınmaya devam edecek. Ucuz et projesi devam edecek. Çaykur bundan sonra da zam yapmayacak. Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapacak.

ET VE SÜT KURUMU YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAK

*Et ve Süt Kurumu 10 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Sığ ve toz gübreyle yemde yüzde 10 indirim yapıldı.

50 ÜRÜNDE İKİ AY BOYUNCA İNDİRİM

*Toprak Mahsulleri Ofisi pirinci yüzde 20-40 indirimle arasında satmaya devam edecek. Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

D&R'DAN DA DESTEK GELDİ

D&R Genel Müdürü Cem Eriç, hükümet, iş dünyası ve sivil toplum tarafından başlatılan enflasyonla mücadeleye D&R olarak destek verdiklerini belirterek, "Bu konuda milli bir dayanışma içine girmeye, hükümetimiz ve iş dünyasıyla birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bunun için iş ortaklarımızın katkısını da alarak, enflasyonla mücadele ortamında müşterilerimizin alım gücünü korumasını, müzik, kitap, film ve eğlence gibi hayatlarını zenginleştiren ürünlere ulaşmalarını önemsiyoruz. Özellikle kitap okuma oranlarının yükselmesi amacıyla başlattığımız kitap fuarımızda yüzbinlerce kitapta indirim veriyoruz. Ayrıca kitap dışı diğer kategorilerimizde de özel fiyatlar ve indirimler sunuyoruz. Kampanyalarımızın yanı sıra bankalarla işbirliğiyle ödeme kolaylıkları sağlıyoruz." dedi.