Enflasyon programı açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul’da enflasyonla mücadele programını açıklayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2018 Güncelleme 09 Ekim 2018, 01:01
Enflasyon programı açıklanıyor

İÇİNDEKİLER

Enflasyonla ilgili beklenen program bugün açıklanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın bugün açıklanacağını bildirdi. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "İçinden geçtiğimiz sürecin zorluklarına rağmen, tüm paydaşlarımızla sağladığımız güçlü koordinasyon ve işbirliği ile zor süreçlerin üstesinden geldik. Açıklayacağımız Enflasyonla Topyekun Mücadele programı ile bu dayanışmayı çok daha ileri taşıyacağız" dedi. Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), borçların vadelendirilmesine ilişkin kararını da değerlendiren Bakan Albayrak, reel sektörün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin bu hamlenin çok önemli olduğunu ifade etti.


İŞ DÜNYASI DESTEK OLDU
ABDURRAHMAN KAAN/MÜSİAD BAŞKANI: Enflasyonla birlikte değer kaybeden yalnızca para birimi değil, aynı zamanda işverenin üretim azmi, işçinin alın teri, yani milletin servetidir. Üreticisinden tüketicisine, kamudan özel sektörüne kadar ekonomi içerisinde yer alan bütün aktörler olarak, enflasyonla mücadelede topyekun bir duruş sergilemek zorundayız.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU/TOBB BAŞKANI: Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programı'nı ve Bakanımız Berat Albayrak'ın hem mali disiplini koruma hem de fiyat istikrarını sağlamaya odaklanmış olmasını, tüm bu sıkıntıları gidermek anlamında son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.