Fırsatçılar şimdi de temizlik ürünlerine el attı

Tezgahtaki ateş, temizlik ürünlerine de yansıdı. Colgate 75 ml diş macunu internetten 73 TL’ye satışa çıkarıldı. Üstelik bu 121 TL’den inmiş tutardı. Aynı markanın Optic Expert White adlı ürününün marketteki fiyatı ise 54.95 liraydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2018 Güncelleme 05 Ekim 2018, 03:08
Fırsatçılar şimdi de temizlik ürünlerine el attı

İÇİNDEKİLER

Döviz kurundaki hareketlilik, fırsatçıları harekete geçirdi. Tüketici, deterjandan deftere kadar tüm ürünlere yapılan zamlarla şoka girdi. Şimdi o ürünlere bir yenisi daha eklendi. Colgate Total Profesyonel Diş Eti Sağlığı 75 ml Diş Macunu gittigidiyor.com üzerinden 73 TL'ye satışa verildi. Üstelik bu 121 TL'den inmiş ücretiydi. Aynı firmanın zamlı ürünleri bitmek bilmedi.



Colgate Optic Expert White adlı ürününün marketteki fiyatı ise 54.95 TL'ydi. Vatandaşlar "Çamaşır deterjanı fiyatına diş macunu olur" diyerek tepkilerini dile getirdi.



PES FOOD!
Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, İstanbul'da ilçeye göre fiyat uyguladı. Beylikdüzü'ndeki afişte EkonomiKing olarak gösterilen menü için 13.50 TL yazıldı. Florya'daki ilanda ise durum farklıydı. Çünkü aynı menünün Florya'daki ilanında 13.95 TL yazmaktaydı. Bu iki fark sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı.

İSKİLİT!
Kimi indirim kimi bindirim yaptı! Özel markaları Türkiye'de tüketici ile buluşturan bir internet sitesindeki fiyatlar, züğürdün çenesinde kemik bırakmadı. Söz konusu sitede Alexandre de Parıs toka bin 455 TL'ye satıldı. Alexander Mcqueen şal 3 bin 975 TL, El Casco telefon defteri ise bin 282 TL'ye satışa çıkarıldı. En dikkat çekeni ise iskelet şeklindeki anahtarlıktı. Alexander Mcqueen marka anahtarlık 4 bin 435 TL'lik fiyatıyla rekor kırdı. Anahtarlığı gören vatandaşlar "Bunun açamayacağı kapı yok" yorumunu yaptı!

ZAM YAPIŞTI
Zam furyası yapı marketlere de uğradı. Kahramanmaraş'ta bir yapı markete giden vatandaş şok yaşadı. Çünkü 26.06.2018 tarihinde aldığı yapıştırıcı, 5 ay sonra rekor kırdı. Aynı ürün 02.09.2018 tarihinde 34.99 liraya satıldı.

SAKLI FİYAT
Raftaki fiyatla kasadaki fiyat yine tutmadı. Ünlü bir mağazanın Elazığ'daki şubesine giden müşteri Ülker Saklıköy yulaflı bisküvinin bulunduğu rafa yaklaştı. Ürünün üzerinde fiyat olarak 1 TL yazmaktaydı. Ancak marketin etiket fiyatında aynı ürün 1.25 liraydı...