Yıl sonuna kadar devlet memuru alınacak mı? Bekçi, Polis, Öğretmen alımı yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yıl boyunca yaptığı açıklamalarda binlerce devlet memuru alımı yapılacağı belirtilmişti. Yapılan açıklamalar doğrultusunda devlet memuru alımlarının birçoğu gerçekleştirildi. Ancak hala alım yapılması beklenen birçok devlet memuru alımları bekleniyor. Peki hangi memurluk için alımlar yapılacak? Bekçi, Polis, Öğretmen alımı yapılacak mı? İşte beklenen memur alımlarını ve hangi memurluk için alımların yapılacağını sizler için haberimizde derledik.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2018, 23:13
Yıl sonuna kadar devlet memuru alınacak mı? Bekçi, Polis, Öğretmen alımı yapılacak mı?

İÇİNDEKİLER


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yıl boyunca yaptığı açıklamalarda binlerce devlet memuru alımı yapılacağı belirtilmişti. Yapılan açıklamalar doğrultusunda devlet memuru alımlarının birçoğu gerçekleştirildi. Ancak hala alım yapılması beklenen birçok devlet memuru alımları bekleniyor. Peki hangi memurluk için alımlar yapılacak?İşte beklenen memur alımlarını ve hangi memurluk için alımların yapılacağını sizler için haberimizde derledik.



10 BİN BEKÇİ ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 günlük eylem planını açıklarken "Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 2018 yılında 100 günlük eylem planı çerçevesinde yapılan alımlarda 7 bin bekçi alımı başvuruları sona erdi. 9 – 23 Temmuz tarihleri arasında şahsen yapılan bekçi alımı için başvuruların ardından 20 Ekim 2018 günü sınav yapılacak. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Haziran ayında yaptığı açıklamada 10 bin kişilik yeni bir alım yapılacağını ifade etmişti. Şimdi gözler mevcut sınavın ardından yapılması beklenen yeni 10 bin bekçi alımına ilişkin açıklamada.



10 BİN POLİS ALIMI İÇİN YENİ İLAN BEKLENİYOR

Polis alımları için de hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de İçişleri Bakanı Soylu'nun önemli açıklamaları bulunuyor. Açıklamaların ardından 5 bin 500 polis alımı gerçekleştirilirken 23. dönem POMEM için 10 bin kadro ilanı verildi. Başvuruların devam ettiği alımların ardından yeni 10 bin polis memuru ilanın yayımlanması bekleniyor.

Bu açıklamalara ek olarak Bakan Soylu 2021 yılına kadar her yıl 25 bin jandarma alımı yapılacağını ifade etmişti. Bu yıl yapılan alımların ardından belirtilen sayıya ulaşılamadığından yeni alımlar için ilanlar bekleniyor.



20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmen atamaları için müjde veren isimlerden. 2018 yılında yapılan atamalara ek olarak yılsonunda 20 bin öğretmen atamasının da müjdesini vermişti. 20 bin öğretmen ataması için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilirken kontenjan dağılımı için de yeni açıklamalar bekleniyor.

Tüm bu açıklamalar ve yapılan alımlara baktığımızda yılsonuna kadar en az 40 bin devlet memuru atamasının ilana çıkması bekleniyor.



EKİM AYI İÇİN 12 BİN 720 MEMUR PERSONEL İLANI:

Yayımlanan ilanlara göre kamuya 12 bin 720 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre kamuya ekim ayı için, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Farklı Belediyeler, Farklı üniversiteler. Kamu Denetçiliği kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı Dış İşleri Bakanlığı, Farklı bankalar, Hakim ve Savcılar Kurulu ve SUEN gibi farklı kurumlar alım gerçekleştirecek.

Söz konusu bu kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerine, Polis, uzman erbaş, sözleşmeli er, Zabıta Memuru, Banka Personeli, Sekreter, Büro Personeli, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Tekniker, Mühendis, Tercüman ve memur gibi bir çok farklı kadro için alım yapacaklar.



KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Başvuru yapacak olan adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak. Belirtilen tüm nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.Ayrıca söz konusu ilanlara hem erkek hemde kadın adaylar başvuru yapabilecekler.



ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen niteliklere göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu sağlık raporu ile belgelemek,Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.