Amundi, Albayrak'ın adımlarını övdü; TL tahvillerde alıma geçti

Dünyanın en ünlü şirketlerinden olan Amundi'nin Portföy Yönetimi Türkiye ekonomisine dair önemli bir açıklamada bulundu. "Ekonomi politikaları ve ekonomik geçmişi hakkında düşündüğünüzden bağımsız olarak Albayrak orada, çok aktif ve iyi şeylerle geliyor" diyen Amundi Gelişen Ülkeler Şefi Yerlan Syzdykov, "İşte bu nedenle Türkiye görüşümüzü Eylül başında değiştirdik ve Türk varlıklarını almaya başladık" dedi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2018, 17:52
Amundi, Albayrak’ın adımlarını övdü; TL tahvillerde alıma geçti

İÇİNDEKİLER

Amundi Portföy Yönetimi, geçen ay pozisyonunu 'sat'tan 'al'a değiştirdikten sonra Türk tahvillerini almaya başladı. Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın oldukça aktif olarak değerlendirdiği çabalarının iyi sonuçlar doğuracağını düşünüyor.

BAKAN ALBAYRAK İYİ ŞEYLERLE GELİYOR
"Ekonomi politikaları ve ekonomik geçmişi hakkında düşündüğünüzden bağımsız olarak Albayrak orada, çok aktif ve iyi şeylerle geliyor" diyen Amundi Gelişen Ülkeler Şefi Yerlan Syzdykov, "İşte bu nedenle Türkiye görüşümüzü Eylül başında değiştirdik ve Türk varlıklarını almaya başladık" dedi
Değerlemeler, bankaların sendikasyon kredilerini çevirmesi, Katar'dan maddi yardım ve Türk firmalarına Çinli alıcıların ilgisi de Amundi'nin görüşündeki değişimde rol oynadı

Amundi, Türk bankalarına uyguladıkları stres testi sonucunda bir kurtarma paketinin maliyetinin milli gelirin %12'si kadar olduğunu ve hükümetin bunu önümüzdeki birkaç yılda yönetebileceğini, bu nedenle banka bonolarında alım pozisyonu aldıklarını açıkladı.

BERAT ALBAYRAK: "EN KÖTÜYÜ GERİDE BIRAKTIK, SPEKÜLATİF ATAKLARI PÜSKÜRTTÜK"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önceki gün özel bir televizyon kanalında enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Albayrak, "Fırsatçılarla daha yoğun mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Albayrak şunları söyledi:

"FIRSATÇILARLA MÜCADELE EDECEĞİZ"
Bu oran piyasa beklentileri ve Merkez Bankası çalışmaları açısından bakıldığında beklentilerin üzerinde. Piyasadaki fiyatlama ölçüsünde fırsatçılık, stokçuluk, spekülatif fiyatlama davranışının algı değil gerçek olduğunu ortaya koydu. Demek ki, biz bu anlamdaki fiyatlamalarla daha yoğun bir şekilde mücadele edeceğiz.

"EN KÖTÜYÜ GERİDE BIRAKTIK, SPEKÜLATİF ATAKLARI PÜSKÜRTTÜK"
En kötüyü geride bıraktık. Eylül ayı en kötünün olduğu bir aydı. Kur üzerinde spekülatif süreç yaşadık, bunu püskürttük. Eylülde attığımız adımlarla birlikte birkaç aylık sürecin etkilerinin kalıcı değil, daha somut gerçekçi adımlarla yürüyeceğimiz sürecin sinyallerini almaya başladık. Ekim ayında atılacak adımlarla bu süreç çok pozitif güçlü adımlarla seyredecek. Dengelenme sürecini görmeye başladık. Ticaret erbabı ve bunun takibi çok önemil. Vatandaşlar sahada, kamu görevlileri sahada. Son iki ayda 22 binden fazla şikayet geldi, biz etkin şekilde sahada mücadele ettik. Bu işin ciddiyeti açısından vatandaş merkezli çok yakın bir süreci ortaya koymamız lazım. Ekim çok daha somut neticelerin olacağı bir ay olacak.