Son dakika: Ankara'da ekmeğe zam var mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna noktayı koydu

Ankara'da halk ekmeğe zam yapılmasıyla ilgili iddialara cevabı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna A Haber televizyonlarından cevap verdi.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2018, 16:49
Son dakika: Ankara’da ekmeğe zam var mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna noktayı koydu

İÇİNDEKİLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'da halk ekmeğe zam yapılması iddialarıyla ilgili, 'Ulaşımda ve ekmekte zam yok, suda yüzde 17 indirim var' açıklamasını yaptı.

BAŞKENT'TE YENİ METRO HATTI PROJESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna Ankaralılara yeni raylı sitem müjdesi verdi. Tuna 'Yeni raylı sistem sistem projeleri üzerinde çalışılıyor' dedi.

ANKARA'DA ALT YAPI ÇALIŞMALARI

'Yoğun yağışlara karşı 15 noktada hazırlık yapılıyor. Özellikle Mamak bölgesinde yaşanan sel felaketlerinin önlenmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

ULUS PROJESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

'Meydanda sondaj çalışmaları sürüyor. İnşaat en yakın zamanda başlayacak. Projenin bitmesiyle birlikte Ulus meydanında trafik tamamen yer altına alınmış olacak. Ulus Ankara'nın turistik yerlerinden biri. Projenin bitimiyle bilikte Ankara'nın ticaretine ve turizmine katkı sağlanmış olacak.

Yukarıda mevcut Gençli ve Spor Bakanlığı binası ve bizim belediyenize ait binalar yıkılacak. Böylelikle geniş bir meydan alanı yaratılmış olacak.'

ANKAPARK İHALESİ

Ankapark ihalesi yurt içi ve yurt dışı açık bir ihaledir. Biz projeyi 3 kez ihaleye çıkardık ancak dördüncü ihalede bir talip oldu. İhaleye katılan firma da gerekli koşulları yerine getirdiği için kazanmış oldu.

İki üç ayık bir hazırlık sürecinden sonra açılışı gerçekleştirilecek. Bir mani olmazsa 2019 yılının başında açılmış olacak.