Bakan Albayrak: Ekonomide yol haritası hazır

5 trilyon dolarlık şirketlerin temsilcileriyle buluşan Bakan Albayrak, ‘Hedeflerimize emin adımlar ve güçlü koordinasyon ile ilerliyoruz. Yol haritamız hazır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2018 Güncelleme 29 Eylül 2018, 05:21
Bakan Albayrak: Ekonomide yol haritası hazır

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta ABD'nin en büyük yatırım şirketlerinden Stone Harbour, Alliance Bernstein, Massachusetts Financial Services, Neuberger Berman, Wellington Management, NWI Management, Lazard, PGIM ve Invesco ile ülkenin dev bankaları Citibank, JP Morgan ve Goldman Sachs'ın da aralarında olduğu birçok banka ve yatırımcı ile toplantılar yaptı. Toplantı düzenlenen yatırım şirketlerinin toplam yönettiği varlık değerlerinin 5 trilyon dolar düzeyinde olduğu kaydedildi. Albayrak, şu mesajları verdi:
Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde bütçe disiplini, cari açıkla ve enflasyonla mücadele konularında tüm bakanlıklar eylem planlarını hazırladı ve kamuda çok güçlü bir uyum ile Türkiye ekonomide hedeflere emin adımlarla ilerliyor.

DENGELENME BAŞLADI
Spekülatif ataklar püskürtüldü ve dengelenme süreci başladı.
Ekonominin her alanında ihtiyaç duyulan yapısal reformlar için çok yakında kararlı adımlar atılacak.

BAŞARILI BİR SINAV VERDİK
Bakan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "2013'ten bu yana yaşadığı iç ve dış sınamalar, terör saldırıları ve bölgesindeki gelişmeler, gelişmekte olan ülkelerin hepsinde çok ağır ekonomik sonuçlara neden olabilirdi. Güçlü ekonomik altyapımız ile süreçlerden daha az etkilendik. Geçmiş tecrübelerimiz ve siyasi istikrarımız sayesinde ekonomimiz çok başarılı bir sınav verdi. Yol haritamızı hazırladık ve kararlılıkla uygulayacağız."