Bağ-Kurlunun Ocak zammı ne kadar olacak? 2019 Ocak Bağ-Kur emeklisi zammı

Yüz binlerce Bağ-Kur emeklisi de Ocak ayının yaklaşması ile birlikte gözünü maaşına yapılacak zam haberine çevirdi. Enflasyon oranına endeksli olan Bağ-Kur emeklisi zammı, enflasyon tahmininin ortaya çıkması ile birlikte yavaş yavaş belli oldu. Peki Bağ-Kur Ocak zammı ne kadar olacak? En düşük Bağ-Kurlu aylığı ne kadar olacak? İşte Bağ-Kur emeklisine yapılacak Ocak zammı...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2018, 09:35
Bağ-Kurlunun Ocak zammı ne kadar olacak? 2019 Ocak Bağ-Kur emeklisi zammı

İÇİNDEKİLER

Bağ-Kur'dan emekli olan ve aylık alan yüz binlerce kişi tıpkı memurlar ve SSK emeklileri gibi Ocak ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. Enflasyon oranının yavaş yavaş belli olmasıyla birlikte emekliler, memurların, asgari ücretlilerin alacağı zam miktarı da ortaya çıkmaya başladı. Bağ-Kur emeklileri Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kere zam alıyor. Zam oranı enflasyona göre belirleniyor. Peki ama Bağ-Kurlular ne kadar zam alacak? Bağ-Kurluların Ocak zammı belli oldu mu? İşte Bağ-Kurlulara yapılacak zam oranı...

BAĞ-KURLULARIN OCAK ZAMMI BELLİ OLDU MU?
​Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zammı Temmuz ayında alan Bağ-Kurluların emekli maaşına yüzde 9,17 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrası en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 1553 TL oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 20,8 olarak açıklandı. Bu oran sonrası Temmuz-Aralık dönemi enflasyon tahmini yüzde 10,65 olarak belirlenmiş oldu. Eğer hedef belirlenen şekilde gerçekleşirse Bağ-Kur emeklileri yüzde Ocak ayında 10,65 oranında zam alacak.

EN DÜŞÜK BAĞ-KUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Hedeflenen enflasyon tahmini gerçekleşirse Bağ-Kurlulara yapılacak yüzde 10,65 zam sonrası en düşük Bağ-Kur emeklisi maaşı 1718 TL olacak. Yapılan zam oranına göre emekli maaşları 165 lira ile 563 lira arasında artış gösterecek. Tarım Bağ-Kur'lular için de en düşük maaş 1.287 TL'ye yükselecek.

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Zam oranı 3 Ocak 2019'da TÜİK tarafından açıklanacak orana göre kesinleşecek.Enflasyon oranı açıklanınca 1 milyon 641 bin Bağ-Kur emeklisinin ve Bağ-Kurlu anne-babası veya eşinden ölüm aylığı alan kişinin aylığı zamlanacak. Bağ-Kur'dan malulen emekli olmuş 22 bin kişi, 940 bin ölüm aylığı alan kişi, iş göremezlik geliri alan 230 bin kişinin de aylıkları zamlanacak.