Hazine ve Maliye Albayrak: Başarı hikayesi yazdık

Amerika’da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Türkiye kamu, hanehalkı ya da özel sektör borçlarında spesifik hiçbir sorunla karşı karşıya değil’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 00:00
Hazine ve Maliye Albayrak: Başarı hikayesi yazdık

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin borçlanma bakımından diğer yükselen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi durumda olduğunu belirtti. New York'ta düzenlenen konferansta Amerikan iş dünyası temsilcilerine hitap eden Albayrak, şu mesajları verdi:

TÜRKİYE, dünyanın yüzyıllardır en zorlu bölgelerinden birinde, en istikrarlı ülke olarak öne çıkıyor. Özellikle ekonomi alanında son 16 yılda bir başarı hikayesi yazıldı.
YENİ dönemde bütçe disiplini ve fiyat istikrarı, ekonomi politikalarının ana sütunlarını oluşturmaya devam edecek.
MERKEZ Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili spekülasyonlar son dönemde atılan güçlü para politikası adımlarıyla sona erdi.
TÜRKİYE makroekonomik göstergeler noktasında çok rahat. Ağustos 2017'de yüzde 69.1 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yıl yüzde 83.3'e çıktı.
TÜRK özel sektörünün borçları GSYH'nin yüzde 65'ine tekabül ediyor. Bu diğer yükselen ve gelişen ülkelerde yüzde 94'e ulaşıyor.
TÜRKİYE ekonomik kırılganlıklar konusunda proaktif olacak. Bankacılıkta ihtiyaç olursa hükümet gereken desteği verecek.