Emlak sektöründe vatandaşlık sevinci

Yabancıların vatandaşlık kazanabilmesi için gereken 1 milyon dolarlık ev alma şartı 250 bin dolara inince sektörde hareket başladı. Sektör temsilcileri bu karar ile çok sayıda yabancı yatırımcının Türkiye’ye geleceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2018 Güncelleme 21 Eylül 2018, 02:56
Emlak sektöründe vatandaşlık sevinci

İÇİNDEKİLER

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle yabancıların vatandaşlık kazanabilmesi için gereken 1 milyon dolarlık ev alma şartı 250 bin dolara indi. Böylece Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında düşük gayrimenkul alım bedeliyle vatandaşlık veren ülkelerden biri oldu. Uzmanlar yeni uygulamayla Türkiye'nin, uluslararası konut satışlarından alacağı payın oldukça artacağı görüşünde, Türkiye'de geçen yıl yabancılar 4.6 milyar dolar değerinde 22 bin konut aldı.

'10 MİLYARI BULURUZ'
İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, yapılan değişiklik sonucu sadece gayrimenkul satışından Türkiye'ye yılda en az 10 milyar dolarlık döviz girişi sağlanabileceğini belirterek, mobilya, beyaz eşya ve diğer yan ürünlerle bu rakamın 15 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise yeni düzenlemenin hem Türkiye'ye hem de gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacağını kaydetti. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırımcılar ağırlıklı olarak 100 bin dolar ile 300 bin dolar arasında harcıyor. Vatandaşlık hakkı için indirim kararı ile ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı çekeceğiz" dedi.