Fırsatçı iflah olmaz

Nice fırtınaları atlatan Türkiye’nin bugünleri de geride bırakacağını söyleyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu bir kriz değil bu bir manipülasyondur. Böyle dönemlerin hastalığı fırsatçılıktır. Döviz bahanesiyle zam yapanlar iflah olmayacaklardır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2018 Güncelleme 14 Eylül 2018, 03:09
Fırsatçı iflah olmaz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz yönde etkileyen tüm hadiseleri serbest piyasanın dışına çıkmadan çözmenin mücadelesini verdiklerini belirtti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Erdoğan, böyle dönemlerin hastalığının fırsatçılık olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, "Döviz bahanesiyle dolarizasyonla, sattıkları ürünle hiç alakası olmadığı halde bire 3, bire 5, bire 10 zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Eğer ahilik müessesesi yaşasaydı herhalde bunları palaya vururlardı. Biz hukuk sistemini bu noktada çok kararlı şekilde çalıştıracağız" dedi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

YÜZDE 50 FAİZ ALAN VAR
Merkez Bankası bağımsızdır. Bunun dışında özel sektöre ait bankalar var. Yüzde 50'lere varan şu anda faiz uygulaması var. Bu ancak esrar, eroin tüccarlarında olur. Faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayız.
Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ama yok enflasyon sebeptir, faiz neticedir diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş. Zira faizin oranını sen tespit edersin ama enflasyon o akışta kendiliğinden oluşur.
Bugüne kadar Merkez Bankası'nın enflasyonu tutturduğunu görmedim. Faizi sen belirliyorsun ama enflasyonu sen belirlemiyorsun. Senin attığın yanlış adımlar neticesinde ortaya çıkıyor. Bedelini kim ödüyor? Millet, esnaf.
Türkiye bugünleri de geride bırakacaktır. Bu bir kriz değil bu bir manipülasyondur, dışarısıyla da bağlantılıdır. Bu kriz bizim krizimiz değildir. Bu yaşadıklarımız bize zorla yamanmak istenen, sahte bir dalgalanmanın ürünüdür.

ŞEKER 5 KURUŞ ARTSA ÇİKLET 50 KURUŞ ARTIYOR
Genel Kurul'da yeniden seçilen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Şekerin kilosuna 5 kuruş gelse, çikletin tanesine 50 kuruş zam geliyor" diyerek, Başkan Erdoğan'a seslendi: "Bunlara fırsat vermeyin. Bunları para hırsı bürümüş. Esnaf ve sanatkar her zaman sizin yanınızda, aldığınız bütün talimatlara da uyacak nitelikte."