2018 KYK İşkur personel alımı kura çekimi sonuçları açıklandı (İlan sonuçları sorgula)

KYK İŞKUR personel alımı ilanı kura çekimleri sonuçları açıklandı. 2018'i Ağustos ayında başlayan ve 3 bin kişinin istihdam edileceği Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı ilanı ilgi görmüş ve sonuçları ne zaman açıklanacak merak edilenlerden biri olmuştu. 2018 KYK İşkur personel ilanı başvuru sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2018, 17:47
2018 KYK İşkur personel alımı kura çekimi sonuçları açıklandı İlan sonuçları sorgula

İÇİNDEKİLER

2018 Ağustos ayında başvurular başladığından bu yana büyük ilgi gören Kredi ve Yurtlar Kurumu (KY) personel alım ilanının başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merakla bekleniyordu. 3 bine yakında kişinin istihdam edileceiği KYK İşkur kura çekimi personel alım kura çekimi sonuçları açıklandı. İşte KYK personel alımı ile ilgili tüm detaylar ve sonuç sayfası.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde güvenlik görevlisinden, kaloriferciye kadar yaklaşık 3 bin kişiyi kurum bünyesinde istihdam edecek. KYK personel alımı başvuru sonuçları en çok arananlardan biri oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda personel olarak çalışmak isteyen bireyler, geçtiğimiz hafta başvurularının tamamlandığı personel alımı ilanına başvurmuş ve sonuçları beklemeye koyulmuştu. Bugün KYK'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile, personel alımı başvuru sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Fakat bu kura sonuçları kesin iş alımı değil, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi.

İŞKUR KYK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV VE KURA İŞLEMLERİ
1. Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli için; İŞKUR'da ilan edilecek nihai listede yer alan adayların Sözlü Sınav Yeri ve Tarihleri (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2. Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı notunun belirlenmesinde; KPSS puanının %70'i, sözlü puanın %30'u alınmak suretiyle başarı sırası belirlenecektir. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

3. Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçi için; İŞKUR tarafından Kura Çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, Kura Çekim Yeri ve Tarihleri (Ek-1) listede yer almaktadır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından Kura ile açık iş sayısının 3 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

4. Kura Çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar Sözlü Sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmayan asıl aday yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle bildirim yapılacaktır. Sözlü Sınav Yeri ve Tarihleri (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

5. Sözlü sınav adayların mesleki bilgi ve görevle ilgili bilgi ve becerilerine ilişkin konularda, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

6. Yapılan sınavlar sonucunda Asıl ve Yedek olarak başarılı olan adaylar; (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 (yedi) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilir. Yapılan itirazlar, Sınav Kuruluna ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde sonuçlandırılarak, nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.