16 Ağustos güncel altın fiyatları! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın Cumhuriyet altını ne kadar?

Son günlerde en çok merak edilen sorulardan birisi de altın fiyatları. Dolar kurunda yaşanan hareketlilik altın fiyatlarını da etkilemiş durumda. Her gün binlerce vatandaş gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını, tam altın ve yarım altının ne kadar olduğunu araştırıyor. Önceki gün Katar'ın Türkiye'ye desteği ve ekonomik önlemlerle altın fiyatları düşüşe geçtin. Peki altında son durum ne? Altın alış ve satış fiyatları ne kadar? İşte 16 Ağustos güncel altın fiyatları...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2018, 08:24
16 Ağustos güncel altın fiyatları! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın Cumhuriyet altını ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Amerika'ya karşı verdiği ekonomik savaş neticesinde dolar ve euro kurunun yanı sıra altın fiyatları da en çok araştırılan konular arasına girdi. Yaz mevsiminin gelmesi buna bağlı olarak da düğünlerin artmasıyla birlikte de altın fiyatları hepten vatandaşın gündemi oldu. Trump'ın küstah kararıyla yükselişe geçen altın fiyatları geçtiğimiz günlerde alınan önlemlerle tekrar düşüşe geçti.

Peki altında son durum ne? İşte 16 Ağustos güncel altın fiyatları...
ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ALTIN GRAMI NE KADAR?
Genellikle güzel bir yatırım aracı olarak kullanılan gram altın, fiyatı nedeniyle düğünlerde çeyrek altının yerine alternatif olarak da tercih edilebiliyor.
Altının gram alış fiyatı 225,60 Türk Lirası'yken gram altın satış fiyatı 225,68 TL
ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Türk toplumunda genellikle tercih edilen altın türü çeyrek altındır. Çeyrek altın güzel bir yatırım aracı olmasının yanısıra düğünlerde takı için de idealdir. Peki çeyrek altın bugün ne kadar? 16 Ağustos Perşembe günü çeyrek altın 358,08 TL'den alınırken 367,63 TL'den satılmaktadır.
YARIM ALTIN NE KADAR?
Vatandaşların sıkça arattığı bir başka altın türü de yarım altın fiyatları. 16 Ağustos sabah saatlerinde yarım altının alış fiyatı 713,92 TL'yken yarım altın satış fiyatı 735,26 TL'dir.
TAM ALTIN NE KADAR?
Tam altın fiyatları da tıpkı yarım altın gibi çokça araştırılan bir altın türü. Tam altın bu sabah saatlerinde 1.051,77 TL'den alınırken 1.077,95 TL'den satılıyor.
CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler bulunmaktadır. Cumhuriyet altını da çeyrek altın da birikim ve yatırım aracıdır fakat Cumhuriyet altını gram ve fiyat olarak daha pahalı olduğu için uzun vadeli olarak tercih edilir. Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.480,00 TL'den alınırken 1.510,00 TL'den satılmaktadır.