Gençlerin bedelli sevinci

31 Aralık 1993 öncesi doğanlar bedelli askerlik yapabilecek. 3 ay başvuru süresi olacak. 28 günlük askerlik eğitimi süresince çalışanlar izinli sayılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2018 Güncelleme 19 Temmuz 2018, 01:55
Gençlerin bedelli sevinci

İÇİNDEKİLER



G
ENÇLERİN beklediği bedelli askerlik müjdesinin detayları belli oldu. Meclis'e sevk edilen tasarıya göre; ayrıntılar şöyle:

DÖVİZLİDE SINIR KALKTI: 3 yıl yurt dışında yaşayanların yararlandığı dövizli askerlikte koşullar değişti. 2 bin euro ödeyenler ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilecek 'uzaktan eğitimi' tamamlayanlar dövizli askerlik yapmış sayılacak. 38 yaş sınırı da kaldırıldı.


3 AYLIK SÜRE: 31 Aralık 1993 tarihi ve öncesinde doğanlar, yasa yürürlüğe girdikten sonraki 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklere başvurmaları, 15 bin lira veya karşılığı dövizi ödemeleri ve 28 günlük temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri koşulu ile askerlik yapmış sayılacak.


KAÇIRAN DA YARARLANACAK: Daha önce bedelli ya da dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlardan yaş koşulunu taşıyanlar istekleri halinde bedelliden yararlanabilecek.


SAĞLIK KOŞULLARI UYGUN OLMAYANLAR: Sağlık nedeniyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair karardan dolayı askerlikten muaf tutulanlar istekleri halinde yaş sınırı aranmaksızın ve temel eğitime tabii olmadan bedelliden yararlanabilecek.



İŞE GERİ DÖNEBİLECEKLER: Bedelli askerlikten yararlananlar 28 gün işyeri tarafından ücretsiz izinli sayılacak.


20 MİLYARLIK KATKI
Bedelli kapsamına giren 1 milyon 324 bin kişinin tamamı düzenlemeden yararlanırsa, devletin kasasına 20 milyar lira girecek. 500 bin kişinin yararlanması halinde 7.5 milyar lira, 300 bin kişi yararlanırsa 4.5 milyar lira gelir elde edilecek. Gelirle savunma sanayisi desteklenecek.


ÇAĞATAY ULUSOY 1990 DOĞUMLU

Birçok ünlü isim bedelli askerlik için kolları sıvadı. Çağatay Ulusoy, Edis Görgülü, Aras Bulut İynemli gibi pek çok ünlü de isterse bedelli askerlik imkanından yararlanabilecek.


TOLGA SARITAŞ 1991 DOĞUMLU
Oynadığı dizide komutanı canlandıran Tolga Sarıtaş'ın bedelli askerlik yapmasına yapım şirketinin sıcak bakmadığı belirtiliyor.



EDİS GÖRGÜLÜ 1990 DOĞUMLU


ARAS BULUT İYNEMLİ 1990 DOĞUMLU