'Bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razı'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin büyüme rakamlarıyla ilgili eleştiriler getiren muhalefete, "Kıskanıyorsanız ne yapayım ben size. Üstad Necip Fazıl'ın söyledi gibi 'bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razı' dedi.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 17 Aralık 2017, 23:22
’Bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razı’

İÇİNDEKİLER

Ekonomi, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarının bütçelerinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda Bakan Zeybekci ile CHP grubu arasındaki gerilimde, arbede yaşandı.

Büyüme ve ihracat rakamlarına ilişkin eleştirileri yanıtlayan Zeybekci, şair Necip Fazıl'ın 1956'daki bir sözünden alıntı yaparak muhalefete yanıt verdi. Necip Fazıl'a atfen "Bugün bizdeki muhalefet iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır" sözünü aktaran Zeybekci, "Rakamları kötü göstermek adına ellerinden ne gelirse yaparlar. Yeter ki Türkiye'nin rakamları kötü olsun" deyince CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tepki gösterdi.


Zeybekci'nin sözleri CHP'lileri rahatsız etti. CHP'li vekiller kürsüye yürümek istedi, Meclis'te arbede çıktı.


Özkoç'un "Haddinizi bilerek konuşun" sözlerine karşı Zeybekci, "Yüzde 11 büyümeye dil uzatırsanız ülkede emeğe dil uzatmışsınızdır, üreticiye, ihracatçıya dil uzatmışsınızdır. Had bildirmek senin haddin değildir. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Kıskanıyorsan ne yapayım ben sana" diye konuştu.

"ÜLKE IMF'YE TESLİM OLMUŞTU"
Zeybekci, "Bu ülkenin 2002 yılı rakamlarıyla toplanan vergilerini yüzde 87'si faize gidiyordu. Bu yüzde 13 ile bir şey yapamadığı için hükümet IMF'ye teslim oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüzde 10.4, 11.1 büyümeye dil uzatırsanız, Türkiye'de emeğe, özel sektöre, ihracatçıya, üreticiye, yatırımcıya dil uzatmışsınız, demektir. Biz yaptığımız işlerle övüneceğiz. Yaptığımız performansla övüneceğiz. Kıskanıyorsan ne yapıyım? Sadece ve sadece üstat Necip Fazıl Kısayürek'in sözlerini hatırlattım. Yaran yoksa gocunmazsın."