Memur ev sahibi olacak

Kamu konutlarında yaşayanlar, oturdukları evi öncelikli alma hakkına sahip olacak. İsteyen 4 yılda taksitle ödeyecek, isteyen de peşin para vererek yüzde1 0 indirimden faydalanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2017 Güncelleme 05 Aralık 2017, 02:09
Memur ev sahibi olacak

İÇİNDEKİLER

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe girecek torba yasada, memurlarla ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. Bunlardan biri de memurlara konut satış hakkı. Kamu konutlarında oturanlar, oturdukları evi alma hakkına öncelikli sahip olacak. İsterlerse 4 yıl taksitle ödeme yapacak, isterlerse de peşin ödeyip yüzde 10 indirimden yararlanacak.

MECLİS'TEN GEÇTİ
Yasaya göre; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç kamu kurumlarının, KİT'lerin mülkiyetindeki kamu lojmanları satılabilecek. Konutlar, Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle yeni alıcısını bulacak. İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak. İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya 4 yıla kadar kanuni faiziyle taksitli ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak.