550 bin Çinli turist geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2017 Güncelleme 26 Kasım 2017, 01:44
550 bin Çinli turist geliyor

İÇİNDEKİLER

Çin'de 2018 yılının 'Türkiye Turizm Yılı' ilan edilmesi iki ülke arasındaki turizm hacminin artacağı yönündeki beklentileri güçlendiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Çin'de yapılacak tanıtım faaliyetlerine ilişkin planlamalar tüm hızıyla sürerken turizm sektörü temsilcileri de daha fazla Çinli turist çekmek üzere hazırlıklara başlamış durumda. 2018'de 500-550 bin arasında Çinli turistin ülkemize geleceği öngörülüyor. Turkuvaz Medya yayınlarında Chine Today'in haberine göre Çinli turistlerin Türkiye'de yoğun olarak ziyaret ettikleri İstanbul, Pamukkale, Kapadokya, İzmir gibi destinasyonlarda özel tanıtım projeleri hazırlanıyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, özellikle Çin ve Asya ülkelerine yönelik yeni projeler hazırladıklarını söylüyor. Çin'den daha fazla turist çekebilmek için neler yapmaları gerektiğine ilişkin ayrıntılı araştırmalar yaptıklarını anlatan Bayındır, "Sosyal medya dahil çeşitli kanallarda İstanbul tanıtımı yapacağız. Çinlilerin kültürel yapı ve günlük hayat konusunda alıştığımız turist profilinin dışında bir yapısı var. Onlara hitap edecek noktaları hedef alacağız" diyor.

TANITIM İÇİN HAZIRIZ
Çinlilerin ülkemizde en çok ziyaret ettikleri Kapadokya bölgesinde de hazırlık var. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, Çin'de daha etkili tanıtım yapmak için yerel yönetimden destek istediklerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Çin'de yapılacak çalışmalarda da etkin olarak rol almaya hazır olduklarını belirtiyor. Geçen yıllarda olduğu gibi 2018'de de Çin'deki turizm fuarlarına katılacaklarını vurgulayan Dinler, daha çok ve etkin tanıtım yapmak gerektiğine dikkat çekiyor.



​PAMUKKALE SEVİLİYOR
Türkiye'ye gelen Çinli turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında Pamukkale'nin geldiğini söyleyen Denizli Turistik Otelciler Derneği Başkanı (DENTUROD) Murat Şen ise, 2018'den çok umutlu olduklarını ifade ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önümüzdeki aylarda Çin'de tanıtım faaliyetleri olacağını aktaran Şen, bu çalışmaların Türkiye'ye gelişleri hızlandıracağına inandıklarını kaydediyor.