FETÖ’den bir harfle para aklama oyunu

FETÖ’nün yurt dışında taklit isimlerle kurduğu tabela şirketleri aracılığıyla 2011-2014 yılları arasında Asya Katılım Bankası’ndan kredi adı altında 540 milyon lira çektiği saptandı.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2017, 09:57
FETÖ’den bir harfle para aklama oyunu

İÇİNDEKİLER

Gün geçmiyor ki Fetullah Gülen'in liderliğindeki FETÖ'nün yeni bir oyunu ortaya çıkmasın.
Devletteki kadrolaşmanın yanında büyük bir ekonomik güç elde etmeyi başaran FETÖ'nün, "himmet" adı altında topladığı paraları farklı yöntemlerle yurtdışına, özellikle ABD'ye transfer ettiği ortaya çıkarılmıştı.

Bu şüpheli para transferlerinin ana merkezi Kaynak Holding olarak görülüyordu.

Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (KOM) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki soruşturmasında ilginç bir para transferi yöntemi günışığına çıktı.

Aynı zamanda kara para aklamakta da kullanıldığı anlaşılan bu yöntemle Asya Katılım Bankası'ndan usulsüz krediler çekilerek FETÖ için para kaynağı yaratıldığı belirlendi.

FETÖ'nün kullandığı son yöntemin işleyiş mekanizması şöyle tespit edildi:

FETÖ, başta Amerika olmak üzere Belçika, Fransa, İngiltere, Danimarka, Almanya, Slovenya, İsviçre, Kazakistan, İspanya, Irak, Bosna Hersek, Kanada, Moldova ve ByLock'un ana serverinin bulunduğu Litvanya'daki okul, dernek ve vakıflardan oluşan kuruluşları kara para aklama işlemlerinde kullandı.