TÜRSAB’a iki dönem kuralı

TÜRSAB seçimlerine iddialı hazırlanan Firuz Bağlıkaya, başkanlıkta 2 dönem kuralı getirecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2017 Güncelleme 15 Kasım 2017, 00:00
TÜRSAB’a iki dönem kuralı

İÇİNDEKİLER

TÜRSAB seçimine sayılı günler kala, başkan adayları arasında yarış da kızışıyor. TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, 20 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Başaran Ulusoy'a karşı "Bize Değişim Gerek" sloganıyla seçim kampanyasını yürütürken, diğer aday Hasan Erdem ile de seçime birlikte girme kararı verdi. Turizm sektörünün zor günlerden geçtiğini ve TÜRSAB'ın bu süreçte sektör adına hiçbir çalışma yürütmediğini belirten Bağlıkaya, "Üyelerimizde de değişim için büyük bir istek var. Üyelerimiz, sektörümüzün sorunlarıyla alay eden, hiçbir sorun yokmuş gibi sorumsuzca davranan ve hükümetimize sorunlarımızı anlatmaktan korkan bir yönetimi artık istemiyor" dedi. Genç ve dinamik bir TÜRSAB için gençlerin önünü açmanın gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, başkanlığı kazanmaları halinde 2 dönem kuralını getireceklerini aktardı.

HERKES ACENTA OLDU
Sektörde sürekli yeni acentelerin açıldığını ancak pastanın aynı kaldığını kaydeden Bağlıkaya, "İsteyen taksi plakası alabiliyor mu? İsteyen şans oyunları bayisi açabiliyor mu? Bu nedenle gerekli yasal düzenlemeyi yaparak, mesleğe girişte bir takım bariyerler koyacağız. Yeni acenta açacak kişilerde bir takım nitelikler arayacağız" diye konuştu.

TÜRSAB TİCARETHANE DEĞİL
Yönetime gelmeleri halinde TÜRSAB'ın ticari faaliyetlerine son vereceklerini belirten Bağlıkaya, kârlı şirketleri satıp, zararda olanları kapatacaklarını aktardı. Bağlıkaya, "Burası ticarethane değil, bir meslek birliği. Bu ticari faaliyetler yüzünden üyelerimizle ilgili hiçbir görev yerine getirilemiyor. Herkes ticaretini kendi parası ile yapacak. Kurumun parası ile ticaret yapma devri kapanacak" dedi

Betül ALAKENT