2018’de sürpriz adımlar atılacak

Rüzgarda da güneşte de seneye sürpriz adımlar atacaklarını belirten Enerji Bakanı Albayrak, ekledi: Piyasayı şaşırtmaya, ‘Vay be’ dedirtmeye devam edeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2017 Güncelleme 02 Kasım 2017, 02:04
2018’de sürpriz adımlar atılacak

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modelinin, rüzgarda da güneşte de seneye farklı sürpriz adımlarla devam edeceğini belirterek, "Büyüme ve gelişme anlamında piyasayı şaşırtmaya ve 'Vay be' dedirtmeye devam edeceğiz" dedi. 6. Rüzgar Enerjisi Kongresi'nde konuşan Albayrak, rüzgarda bekleyen kapasitelerle ilgili olarak Kasım-Aralık gibi adım atılacağını açıklayarak, "Bu kapasitelerle ilgili süreci yıl bitmeden tamamlayıp sektörün önünü hızlıca açarak 2018'e çok somut şekilde ilerleyeceğiz" dedi. Enerjide daha rasyonel modellerle piyasanın karşısına çıkmak için YEKA modelinin ortaya konulduğuna dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti: "Özellikle son 2 yılda, sadece 2016'da devreye giren yeni kapasitenin yüzde 55'ini, 2017'de de şu ana kadar yüzde 64'ünü yenilenebilir kaynaklar oluşturdu. Bu, dünyada sayılı bir başarı ve büyümeye devam edecek. Rüzgarda geçtiğimiz yıl kurulumda Avrupa'da üçüncü, dünyada yedinci olduk. Bu yıl bu rakamları hem güneş hem rüzgarda zorlayacağız, hatta geçeceğiz. YEKDEM 2020'de sona eriyor. YEKA'yla daha rekabetçi bir sürece devam edeceğiz."


Enerji Bakanlığı tarafından 'Milli Enerji ve Maden Politikası' kapsamında yerli kömür kullanımını öne çıkaran bir video hazırlandı. Bakan Albayrak, 'Güçlü Türkiye İçin! Bizim Kömürümüz, Bizim Enerjimiz' adlı videoyu Twitter hesabından paylaştı.