Patron kârda işçi 'Zara'rda

Zara’ya üretim yapıp paralarını alamayan işçiler, isyan etti. İşçiler, etiketlere; ‘Lütfen Zara’ya söyleyin, paramızı ödesin!’ notunu düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2017 Güncelleme 01 Kasım 2017, 02:15
Patron kârda işçi ’Zara’rda

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük markalarından Zara'nın Türkiye ürünlerine eklenen etiketler dikkat çekti. İşçiler alacakları için etiketlere, 'Paramızı ödeyin' notu ekledi. Bravo hazır giyim fabrikasında Zara, Next ve Mango'ya üretim yapan işçiler; fabrikanın bir gecede boşaltılıp, sahibinin kaçması üzerine, son 3 maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadı. İşçiler alacakları için Zara, Next ve Mango'nun kapısını çaldı. Zara'nın uluslararası sendika ile yaptığı sözleşmede tedarik zincirlerindeki işçilerin alacaklarından sorumlu olduğunu resmi olarak kabul etmesine rağmen, 1 yıldır işçilerin parasını vermemek için direndiği belirtildi. Bravo işçileri de seslerini duyurmak için İstanbul'daki Zara mağazalarına giderek etiketlere; "Biz, aldığınız ürünü üreten Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara'ya üretim yaptık. 3 aylık maaşlarımızı ve tazminatımızı alamadan, fabrika kapandı. Lütfen Zara'ya söyleyin, paramızı ödesin!" notunu düştü.


Bravo işçileri, Zara'nın tedarik zincirindeki çalışanların alacaklarını resmen garanti altına almasına rağmen, 1 yıldır paralarının ödenmediğini kaydetti.