Aydın Doğan’dan bir satış daha

Hepsiburada.com, Amerikalı yatırım ve finansman şirketi Goldman Sach ile satış teklifleri için anlaştığını duyurdu.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2017, 14:50
Aydın Doğan’dan bir satış daha

İÇİNDEKİLER

Doğan Holding'in e-alışveriş sitelerinden Hepsiburada.com, satış işlemleri için Goldman Sachs Group ile anlaşma yaptı. Son dönemde mevcut varlıklarını teker teker elinden çıkaran Doğan Holding'ten bir satış haberi daha geldi.

Doğan Online'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner konuyla ilgili Bloomberg International'a verdiği röportajda Hepsiburada'nın satış teklifleri için Goldman Sach Group ile anlaştığını söyledi.

Haberde dünya e-ticaret devi Amazon.com'un Hepsiburada.com'u satın almak istediğine dair söylentiler olduğuna yer verilirken Boyner'in bu konu hakkında yorum yapmamayı tercih ettiği de belirtildi. Amazon.com Ağustos ayında Türkiye'de ofis açma kararı almıştı.

Hepsiburada.com'un Amazon.com'a satılması durumunda Türkiye, dünya e-ticaret devlerinin büyük rekabetine de sahne olabilir.

Amazon.com'un en büyük rakiplerinden eBay 2011 yılında GittiGidiyor'un %93 oranında hissesini satın alarak Türkiye pazarına girmiş, kalan hisselerini de geçtiğimiz yıl alarak şirketin tek sahibi olmuştu.

Diğer yandan Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere bulunduğu ABD'nin New York kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, global e-ticaret sitesi 'Alibaba.com'un Kurucusu ve Başkanı Jack Ma'yı kabul ederek sürpriz bir görüşme yapmıştı.