Dev FETÖ operasyonu! 143 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasında yer alan 36 kuruluşun yönetici ve temsilcileriyle, bu kuruluşlara Türkiye'den para transfer ettiği iddia edilen 143 şüpheli hakkında gözaltı işlemi başlatıldığı, bu kişilerden 15'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2017, 15:12
Dev FETÖ operasyonu! 143 kişi hakkında gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı yapılanması içinde yer alan 36 kuruluşun yönetici ve temsilcileri ile bu kişilere para transfer ettiği belirlenen toplam 143 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 15'i gözaltına alındı.

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturmada bazı şüphelilerin, 36 kuruluşa Türkiye'den bağış adı altında para transferi yaptığı veya Bankasya'dan çektikleri kredileri bu kuruluşlara ödedikleri belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasında yer alan 36 kuruluşun yönetici ve temsilcileriyle, bu kişilere para transferi yaptığı iddia edilenlerin de aralarında olduğu 143 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık tarafından başlatılan gözaltı işlemleri kapsamında şu ana kadar 15 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.