50 bin gence iş

AB ile İŞKUR’un ortak yürüttüğü genç istihdamının desteklenmesi projeleri 15 bin gence iş kapısı açtı. 33 ilde 56 hibe proje devreye girerken, yıl sonuna kadar 35 bin genç işe alınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 01:22
50 bin gence iş

İÇİNDEKİLER

Hükümet yeni dönemde gençliğe yönelik politikalara ağırlık verirken, kariyer merkezleri her ile yayılacak. İstihdam seferberliği için yerel aktörler de devreye girerken, hibe projeler de gençlere fırsat kapısı açıyor. İşsiz gençlerin işe yönlendirilmesi için İŞKUR 33 ilde 56 hibe proje devreye aldı. Hibe projeleri ilk etapta yaklaşık 15 bin gence iş kapısı açarken, bu sayının yıl sonuna kadar 50 bine ulaşması hedefleniyor. Proje kapsamında 15 bin genç sertifika alırken, hem beceri kazanıyorlar hem de mesleği, işi başında öğrenme imkanı kazanıyorlar. AB ve Mali Yardımlar Dairesi ile birlikte yürütülen hibe projeler kapsamında, gençlere sertifikalı mesleki bilgi ve beceri eğitimi, bilgisayar, iletişim becerileri, iş mevzuatına ilişkin sosyal haklar, toplumsal cinsiyet konularında eğitimler veriliyor.

MESLEK ÖĞRETİYOR
AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, "Yaklaşık 2 bin 800 gencimize sertifikalı mesleki bilgi ve beceri eğitimleri verilmiştir. Yaklaşık 3 bin kişiye bilgisayar, iletişim becerileri, iş mevzuatına ilişkin sosyal haklar, toplumsal cinsiyet gibi konularda eğitimler sunuldu. Yine 2 bin kişiye girişimcilik eğitimi verildi" dedi. (Hazal ATEŞ)

PERAKENDECİLER ELEMAN ARIYOR
Perakendenin önde gelen markaları, referandum sonrası yatırım stratejilerini de güçlendirdi. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, 2023'e kadar şu anda 2 bin 500 olan mağaza sayılarını 7 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. LC Waikiki'nin Başkanı Vahap Küçük, her yıl 4 bin yeni istihdam sağlayacaklarını, şu an 324 olan mağaza sayısını ise 2023'te bine çıkaracaklarını belirtti. Orka Holding'in Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise "Türk markalarının ayak sesleri geliyor. Rakiplerin enerjisi düştü ve çok yorgunlar. Bu bizim için önemli bir fırsat" dedi. Orakçıoğlu, "2020'de yurt dışında 400, yurt içinde ise 300 mağazaya çıkmayı hedefliyoruz. Şu anda 2 bin 700 olan çalışan sayımız ise 4 bini aşacak" diye konuştu. Bu yıl İsrail'de 3 mağaza açacaklarını vurgulayan Orakçıoğlu, "Tesadüfen İ harfi ile başlayan ülkelere yatırım yapacağız. İsrail, İran, İsviçre, İtalya ve İspanya'da mağaza açacağız" dedi. (Pınar ÇELİK NACAR)

İSTİHDAM TAKVİMİ
Hakkari Üniversitesi: 7 akademik personel alacak. Başvuru tarihi bugün sona eriyor.
Hacettepe Üniversitesi: 3 akademik personel alacak. Başvuru tarihi bugün sona eriyor.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: 4 akademik personel alacak. Başvuru tarihi bugün sona eriyor.
Uludağ Üniversitesi: 25 akademik personel alacak. Son başvuru 25 Mayıs.
Hacettepe Üniversitesi: 2 akademik personel alacak. Son başvuru 25 Mayıs.
Türk Alman Üniversitesi: 3 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı: 9 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 26 Mayıs.
Süleyman Demirel Üniversitesi: 19 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Harran Üniversitesi: 34 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Hacettepe Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Adnan Menderes Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Boğaziçi Üniversitesi: 3 akademik personel alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Erciyes Üniversitesi: 1 avukat alacak. Son başvuru 26 Mayıs.
Artvin İl Özel İdaresi: 1 engelli işçi alacak. Son başvuru 26 Mayıs