Sigorta ucuzluyor

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 16.5 milyon araç sahibini rahatlatacak müjdeyi verdi. Trafik sigortasına tavan fiyat uygulaması ile fahiş tarifeler sona erecek. Risk kategorilerine ve illere göre prim olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2017 Güncelleme 11 Nisan 2017, 01:44
Sigorta ucuzluyor

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın cebini yakan zorunlu trafik sigortası ücretlerine fren geliyor. Trafik sigortalarında serbest tarifeye geçilmesinin ardından, poliçe fiyatlarında yüzde 200'lere varan artışlar artık tarih olacak. 16.5 milyon araç sahibi, tavan uygulaması ile nefes alacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasına tavan fiyat getirilmesine ilişkin değerlendirmenin tamamlandığını söyledi. Değişik risk kategorileri ve illere göre farklılaşan bir prim üst limiti getirecekleri bilgisini veren Şimşek, bu sene için sistemin işleyişini düzene koymaya çalışacaklarını dile getirdi. Şimşek, "Son bir kez bana sunum yapacaklar bugün (dün). Onu değerlendirip, gereken adımı atacağız" diye konuştu. Sektörde yapılan düzenlemeye uyum konusunda biraz direnç olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Mecbur kaldık, sahaya biz de indik. Bir üst limit getireceğiz" dedi.

KRİTER ÜRETİYORLAR
Trafik sigortasında araçlar hasar oranlarına göre 7 ayrı basamakta sigortalanıyor. İlk yıl 4'üncü basamaktan giren araçlar, sonraki yıllarda kaza yaparsa 1'inci basamağa, yapmazsa 7'inci basamağa doğru ilerliyor. Sigorta şirketleri ayrıca, araca ve sürücüye göre yeni kriterler oluşturuyor. İşte bu kriterler bazı şirketlerde bazen 7 ayrı kademeye göre daha belirleyici olabiliyor. Böylece sigorta çok daha ucuz veya pahalı hale geliyor.

EKONOMİ % 6 BÜYÜYECEK
Ekonominin yüzde 3 civarında büyüdüğünü hatırlatan Şimşek, "17 Nisan sonrasında güçlü bir 'evet'le referandum belirsizliği ortadan kalkacak. Türkiye'nin uzun vadeli görünümü muazzam şekilde pozitife dönecek. Reform programı hızlanacak. Bu reform programıyla birlikte Türkiye'nin şoklara karşı hem direnci artacak hem Türkiye tekrar yüzde 6'lık yüksek büyüme patikasına oturacak" şeklinde konuştu.

'KUYRUKLU YALANLARA KANMAYIN'
17 Nisan'dan sonra kıdem tazminatlarına el konulacağına yönelik iddialar üzerine Mehmet Şimşek, "Böyle bir saçmalık, böyle bir kuyruklu yalan olabilir mi? Nereden çıkartıyorlar?" dedi. Kıdem tazminatının kanunla düzenlendiğini ve Meclis yetkisinde bir konu olduğunu belirten Şimşek, "2002'den beri sürekli Meclis çoğunluğu AK Parti'de olmadı mı? Böyle bir kötü niyetimiz olsa, muhalefetin bu kuyruklu yalanının zerre kadar temeli olsa, biz bugüne kadar niye yapmadık? Niye bekleyelim 17 Nisan'ı. Böyle tuhaf bir şey olabilir mi, hakikaten şaşırıyorum. Muhalefetin seviyesi, bir ülkenin geleceği açısından çok önemli. Bu da apayrı bir felaket yani" diye konuştu.