Sakıp Ağa’yı andık

13 yıl önce vefat eden Sakıp Sabancı anıldı. Törene, Sabancı Ailesi’nin yanı sıra, holding çalışanları ve sevenleri de katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2017 Güncelleme 11 Nisan 2017, 00:00
Sakıp Ağa’yı andık

İÇİNDEKİLER

Sabancı Holding'in 13 yıl önce vefat eden eski Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı (Sakıp Ağa), kabri başında dualarla anıldı. Türkiye'nin önemli işadamlarından Sakıp Sabancı için dün İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törene; eşi Türkan Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi kızı Sevil Sabancı, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Akbank Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen ile holding çalışanları ve sevenleri katıldı. Göçmen, "Sakıp Sabancı ilham veren, liderlik vasfıyla etkileyen ve çalışma azmiyle dolu bir insandı" dedi.



SABANCI'NIN PORTRESİ YUVASINA DÖNDÜ
Kutluğ Ataman tarafından tasarlanan ve Türkiye'nin yanı sıra uluslararası sanat organizasyonlarında sanatseverlerle buluşan 'Sakıp Sabancı'nın Portresi', Sabancı Center'da sergilenmeye başladı. Sakıp Sabancı'nın Türkiye'de teknolojiye yaptığı katkılara atıfta bulunulan eser, çeşitli nedenlerle Sakıp Sabancı ile yolu kesişen ve hayatına dokunduğu on binlerce kişinin gönüllü olarak verdiği portre fotoğraflardan oluşuyor. Fotoğraflar, yan yana ve alt alta 64'lü setlerden oluşan, binlerce LCD ekranda bir araya geliyor.