SGK peşine düştü! Maaşlar geri alınacak

SGK, ölen anne ve babalarının emekli maaşlarını almak için hileli boşanan kişilerin peşine düştü.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 18 Mayıs 2016, 19:19
SGK peşine düştü! Maaşlar geri alınacak

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, kentte ölen anne ve babalarından emekli maaşını almak için hileli boşanan 1809 kişinin saptanarak gerekli cezai işlemin yapıldığını söyledi.

Son günlerde artan muvazaalı (danışıklı) boşanmalarla ilgili ihbar sayısının arttığını söyleyen Gülcemal, "İzmir'de muvazaalı boşanmalarda 7 bin 201 şikayet geldi. Eşler baba veya anneden kalan maaşları almak için ayrılıp birlikte yaşıyorlar. Bunun tespiti halinde ceza uygulanıyor. İzmir'de gelen 7 bin 201 şikayetin 3 bin 298'i sonuçlandırıldı. Buna göre bin 809 doğru ihbar için çiftlere ceza yazıldı" dedi.

HAKSIZ EMEKLİLERE 6 MİLYON LİRA BORÇ
İşyerleriyle ilgili şikayetleri titizlikle değerlendirdiklerini ve uygulamları hızlandırdıklarını da söyleyen Gülcemal, İzmir'de sahte sigortalılık ile ilgili 400 işyeri ve 160 bin kişinin etkilendiğini söyledi. Gülcemal, "Sahte sigortalılıktan 160 bin kişinin sigortası iptal edildi. Emekli olanların da emeklilikleri iptal edildi. Naylon firmalardan yatan günler silinerek alınan haksız emekli maaşlarının da iadesi istendi. Bu kişilerin yüzde 20'si için 6 milyon lira borç çıkarıldı. Kurumun zararı tahsil edilecek" dedi.