Patronların girişimci çocukları

Babalarının yanında işi öğrenip, sonra kendi yollarını çizen genç veliahtlar; girişimcilik örneği sergiledi, pek çok sektörde kendi imzalarını attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2016 Güncelleme 02 Mayıs 2016, 00:00
Patronların girişimci çocukları

İÇİNDEKİLER

Patronların çocukları, babalarının yolundan gidip girişimcilikleri ile dikkat çekti. Kurulu düzende koltuğa oturmayı tercih etmeyen veliahtlar, "Bir tuğla da benim olsun" diyerek kendi işlerinin patronu oldu. İşadamlarının girişimci çocuklarının kimi organik gıda, kimi oyuncak üretimi, kimi sanat merkezi işletmeciliği işine soyundu. İşte bazı patron babaların girişimci çocukları...

AYŞE KİĞILI KARAHAN / AYSFİT
Kiğılı Giyim'in patronu Abdullah Kiğılı'nın kızı. İstanbul Büyük Çamlıca'da açtığı AysFit ile spor ve güzellik merkezi işine el attı. Ayşe Kiğılı Karahan, sadece kadınlara yönelik bu spor ve güzellik merkezini kentte yaygın hale getirmeyi planlıyor. 120 kilodan hem spor yaparak hem de diyetle 70 kiloya düşen Karahan, bu başarı hikayesinden yola çıkarak spor ve güzellik merkezini kurmaya karar vermiş.

SEVİL SABANCI / S BİNİCİLİK
Merhum Sakıp Sabancı'nın kızı. Atlara ve biniciliğe olan tutkusundan hareketle 2005'te binicilik merkezi kurdu. Kemerburgaz'da yer alan S Uluslararası Binicilik Merkezi'nin yanı sıra otelcilik işine de girdi.

LEYLA TARA SUYABATMAZ / RAMPA SANAT
Enka Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara'nın kızı. Önce Ela Tasarım Merkezi'ni, ardından RAMPA İstanbul Sanat Galerisi'ni açtı. Eşiyle birlikte kurdukları mimarlık ofisinde de çalışmalarını sürdürüyor.

GÜLDEN GÜRAL / PORSELEN SEPETİ
Kütahya Grubu'nun Başkanı Nafi Güral'ın kızı. Kütahya Grubu'ndaki iş deneyiminin ardından, kendi girişimini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Aile işine çok da uzak düşmeyen porselensepeti. com'u kurdu, 5 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

MERT ÖZTİRYAKİ / MAMATOY
Öztiryaki Grubu'nun sahibi Tahsin Öztiryaki'nin oğlu. Oyuncak sektöründe yer alan Mamatoyz'u 2 arkadaşıyla kurarak girişimciliğe ilk adımını attı. Mert Öztiryaki, ahşap oyuncaklar üretip çocuklarla buluşturuyor.

İPEK ÖZİLHAN ÖZKAN / MİNİKO TEKSTİL
Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özihan'ın kızı. Amerika'nın bebek-çocuk markası olan Carter's ve Oshkosh'un tüm haklarını 2014'te devraldı. Bu girişimini kurduğu Miniko Tekstil şirketi şemsiyesine aldı.

NESLİŞAH ALKOÇLAR / ORNES GIDA
Alkoçlar Grubu'nun sahibi Ender Alkoçlar ile Gülşah Alkoçlar'ın kızı. Anadolu'nun zengin lezzetlerini korumak ve paylaşmanın yanı sıra güvenilir gıda ürünlerini sunmak hedefiyle 2012 yılında Ornes Gıda şirketini kurdu. Neslişah Alkoçlar, Raya Organik markasıyla ürünler sunuyor. İngiltere'de eğitim aldığı dönemde organik gıdanın potansiyelini gören Alkoçlar, bu şirketi, bir TV kanalının reklam satış biriminde çalışırken biriktirdiği parayla kurmuş.

ÖZLEM KAMER TERCANLI