Bakan Çelik'ten çifte müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten çiftçiye 2 müjde birden...

Giriş Tarihi 28 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2016, 18:47
Bakan Çelik’ten çifte müjde

İÇİNDEKİLER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılışını yaptı. Bakan Çelik, çiftçilere iki müjde verdi. Bakan Çelik, damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısının 10 baş ve üzerinden, en az 5 başa düşürüldüğünü açıkladı. Bakan Çelik, bu gelişmenin aile işletmeleri için çok önemli olduğuna da dikkat çekti.

KREDİDE YENİ DÖNEM
Bir diğer müjde için de çalışmaların son hale geldiğini ifade eden Bakan Çelik, "Vatandaş kendisine hayvan alacağı zaman ipotek yolunda çözüm arıyordu. Evini, arabasını ipotek ettiren vardı. Biz 'hayır arkadaş' dedik. Ziraat Bankası ile önümüzdeki salı günü işi bitireceğiz. Daire değil hayvan rehin verilecek ve kredi de alınacak. Aynı uygulamaları meyve ağaçları için de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

AKADEMİSYENLERE TARLA DAVETİ
Fuarı gerçekleştiren, elini taşın altına koyan tüm kesimi kutladığını belirten Bakan Çelik, tarım ve hayvancılığın daha ileriye taşınması için gereken neyse yapılacağını söyledi. Bu noktada mutlaka bilimin esas alınacağına dikkat çeken Bakan Çelik, üniversitelerde ofisinde oturan hoca değil tarlaya gelen hoca istediklerini açıkladı. Çelik şunları söyledi:

"Ofisinde oturuyorsa, üniversitede zaman geçirip tarlaya, ahıra gelmiyorsa, bu yanlış bir bilim adamlığıdır. Keşfettiklerini, bulduklarını tarımla uğraşan herkesle paylaşmak durumundadırlar. Eğer bunu yaparsak tarım ve hayvancılıktaki yanlış uygulamalardan kurtuluruz."