Yeni nesil İHA yola çıktı! PKK'nın korkulu rüyası

Giriş Tarihi 19 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2016, 01:28
Yeni nesil İHA yola çıktı! PKK’nın korkulu rüyası

İÇİNDEKİLER

Sanayi Müsteşarlığı, üzerinde çalışılan 'Operatif İnsansız Hava Aracı' projesi için harekete geçti. Vatan'ın haberine göre müsteşarlık, projede kullanılacak sistemlerinin tamamen milli olması için çağrıda bulundu. Bu alanlarda çalışmaları olan firmaların projeye katılabilmeleri için son tarih 2 Mayıs olarak belirlendi. Yeni nesil İHA'lar daha ağır bombalar taşıyabilecek ve gördüğü hedefleri anında vurabilecek. İstenen yeni nesil İHA'ların özellikleri ise şöyle;

DAHA BÜYÜK DAHA GÜÇLÜ OLACAK
ANKA ve benzeri İHA'lardan daha büyük ve daha güçlü motora sahip olan Operatif İHA, daha uzun süre havada kalıp daha fazla yük taşıyabiliyor.

YAKIT TASARRUFU
Operatif İHA'lar mevcutlara göre daha az yakıt tüketiyor ve daha kompakt bir tasarıma sahip. Özellikleri itibariyle bu tip İHA'larla askeri alanda lojistik destek amaçlı da kullanılabiliyor. İhtiyaca göre motorlarında güç artırımı kabiliyetleri de oluyor.

GÖRDÜĞÜ YERDE VURACAK
Reaper modeli İHA sınıfında olacak İHA'ların silah taşıma kapasitesi 1.5 ton civarında. İki adet antitank füzesi olan Hellfire füzesi ve lazer güdümlü bomba taşıyan İHA'larla teröristlerin görüldüğü yere anında operasyon yapılması olanaklı olacak.

50 SAAT HAVADA KALABİLİYOR
ABD'nin de kullandığı 'Operatif İHA'lar taşıdığı yüke göre 40-50 saat havada kalabiliyor. Ayrıca iki Hellfire füzesi ve lazer güdümlü bomba taşıyor.