Süleyman Soylu'dan emeklilik açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlar için bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2016, 16:06
Süleyman Soylu’dan emeklilik açıklaması

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, "Ben de bir emeklilikte yaşa takılanım" derken, "Bizim böyle bir çalışmamız yoktur ve eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunu tam anlamıyla gerçekleştirmek istiyorsak herkes belirlendiği yaşta emekli olacaktır" dedi.
VEKİLLERİN SORULARINI YANITLADI
Çalışma Bakanı, Genel Kurul'da dün akşam 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
"HERKES BELİRLENDİĞİ YAŞTA EMEKLİ OLACAKTIR"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin bir çalışıp olup olmadığına ilişkin soruya, "Ben de bir emeklilikte yaşa takılanım. Yani, çok doğal olarak Türkiye özellikle sosyal güvenlik sisteminde bir reform yaptı ve bu reformda sırasıyla bir yaş değerlendirmesi yaptıktan sonra kadınlarda 60, erkeklerde 65'e getirdi. Sosyal güvenlik sisteminin de bir gelir-gider dengesi var. Biz bu gelir-gider dengesini hepimiz için gözetmek zorundayız. Bizim özellikle emeklilikte yaşa takılanlar konusunda ortaya koyduğumuz değerlendirme açıktır, bunu gerek sözlü gerek yazılı gerekse de kamuoyunda sorulduğu zaman söylüyoruz. Bizim böyle bir çalışmamız yoktur ve eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunu tam anlamıyla gerçekleştirmek istiyorsak herkes belirlendiği yaşta emekli olacaktır" dedi.