Tüccar abi ağı!

FETÖ'nün finans ağı deşifre oluyor. Koza ve Kaynak'tan sonra 10 firma mercek altında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2015 Güncelleme 10 Eylül 2015, 01:58
Tüccar abi ağı!

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ağı deşifre oluyor. Liste başındaki Koza ve Kaynak Holding'in ardından 10 firma daha mercek altına alındı. Paralel yapıya hizmet eden şirketler ayıklanacak. İzah edilemeyen para hareketlerinin izi sürülürken, bazı kurumların da bu şirketleri korumak için delil karartmaya çalıştıkları belirlendi. Bazı firmaların ise şantaja boyun eğerek yapıya desteğini sürdürdüğü ortaya çıktı. Bu firmalar arasında tanınan bilişim, tekstil, gıda, turizm firmaları da bulunuyor.

BAĞIŞA AĞIR CEZA
Paralel yapıya kaynak sağlayan İstanbul ve Bursa ağırlıklı çok sayıda dernek de takibe alındı. Bu derneklere bağış yapanlar hakkında 'örgüte yardım ve yataklıktan' işlem yapılacak. Şirketler ve derneklerin himmet adı altında gönderdikleri paranın da izi sürülürken, finans desteği sağlayan işadamları da yakın takibe alınıyor.

KOZA'YA İKİNCİ BASKIN
Koza İpek Holding'in Ankara'daki binasında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün yeni bir arama başlattı. İlk baskında Koza Altın İşletmeleri ve Koza Anadolu Maden Metalcilik isimli şirketlerin gelir gider faturaları bulunamayınca, ikinci kez arama yapıldığı öğrenildi.

Hazal ATEŞ