Türkiye ile Rusya öncülüğünde gerçekleştirilecek "Türk Akımı" projesine Yunanistan'dan sonra Bulgaristan'ın da gelecek gazın kendi topraklarında depolamak istediği bildirildi.
Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak, Bulgaristan'ın "Türk Akımı"ndan gelecek gaz için kendi topraklarında depolama tesisi kurmak istediğini söyledi.
St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda gazetecilere açıklamada bulunan Novak, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.
Novak, " Bulgaristan kendi topraklarında gaz depolama tesisi inşa etme önerisini yeniledi. Söz konusu tesisin Türkiye-Bulgaristan sınırında değil, Bulgaristan topraklarında kurulmasıteklif ediliyor" dedi.
Aynı teklifin 6 ay kadar önce de yapıldığını anımsatan Novak, Rusya'nın tutumuyla ilgili bilgi vermedi. YUNANİSTAN DA PROJEYE DAHİL OLDU Rusya, Türk Akım boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için Atina ile hükümetler arası anlaşma imzalamıştı.