İstikrar olmazsa olmaz

aHaber'de canlı yayına çıkan Babacan, ekonomide başarının ancak siyasi istikrarla yakalanacağını belirtip, 'Söz verdiğimiz her şeyi yaptık' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2015 Güncelleme 28 Mayıs 2015, 00:00
İstikrar olmazsa olmaz

İÇİNDEKİLER

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de siyasi istikrarın mutlaka korunması gerektiğinin altını çizdi. aHaber'de canlı yayına katılan Ali Babacan, uygulanan politikalar ile güven ve istikrar ortamının korunmasının önemini vurgulayarak, bunun yolunun da söz verip, yapmaktan geçtiğini belirtti. AK Parti'nin bugüne kadar ne söz verdiyse, hepsini yerine getirdiğini dile getiren Babacan, şunları söyledi:
Türkiye'de ekonomide başarının temelinde siyasi istikrar yatıyor. Bunun mutlaka korunması gerekli. Siyasi istikrar zafiyete uğradığı anda Allah korusun, ekonomi alanında ne yaparsanız yapın sonuç vermez.
Türkiye'yi son 12 yıldır başarılı kılan ne varsa, bu politikaların seçimden sonra da aynen devamı çok çok önemli.
Yüzde 4'lük büyüme hedefi hâlâ gerçekçi. Bir endişemiz yok. Seçimleri atlatalım, yeni bir AK Parti hükümeti iş başına gelsin, piyasalar, ekonomi rahatlayacak.
Türkiye daha yüksek katma değerli ihracatla, daha iyi eğitilmiş bir nüfusla büyüyebilir.
CHP'nin Merkez Türkiye Projesi, CHP'nin iç tutarsızlıklarını ortaya koyuyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu '4 yıl verin yeter' diyor, ama salon toplantılarında 20 yıllık projelerden bahsediyor.
CHP'ninki beyhude çaba. Türkiye için gereken neyse 25 Dönüşüm Programımızda var.