THY'nin dev tesisini iki bakan açtı

Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni kargo tesisleri çok sayıda davetlinin katılımıyla törenle hizmete girdi.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 05 Şubat 2015, 19:28
THY’nin dev tesisini iki bakan açtı

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni kargo tesisleri "Turkish Cargo, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda davetlinin katılımıyla törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY'nin kendi imkanları ile gerçekleştirdiği yatırımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de, THY'nin Türk ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

SÖKÜLÜP GÖTÜRÜLECEK
Atatürk Havalimanı'nda yeni hizmete giren Turkish Cargo yeni tesislerinin açılışında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yeni hizmete giren kargo binasının sökülüp taşınabilir özellikte olduğu için, yeni havalimanı hizmete girdiği zaman da bu binayı oraya taşıma imkanları olacağını vurguladı.



Topçu, şöyle konuştu 48'i kargo noktası olmak üzere 108 ülkede 260'tan fazla uçuş noktasına, 9 kargo uçağının yanı sıra Türk Hava Yolları filosundaki 253 yolcu uçağının kargo kapasitesini de kullanarak hizmet veren Turkish Cargo, bu yeni tesisle birlikte sektörel liderlik, sürdürülebilir büyüme, artan müşteri memnuniyeti, operasyonel etkinlikte artış ve mükemmellik gibi birincil hedeflerine ulaşmada önemli bir mesafe kat etmiş bulunuyor. Tesis, uluslararası standartlardaki altyapısı ile kargo kabulü ve operasyonel süreçlerde hızlılık, operasyonda yalın süreç akışları, daha geniş kargo kabul alanı, farklı tip ve büyüklüklerde özel kargo depolama alanları, kombine operasyon alanları, daha büyük ve düzenli operasyon alanı, daha yüksek kapasiteli depolama alanları, kapsayıcı ve yüksek kaliteli güvenlik sistemleri gibi bünyesinde bulunan birçok kargo hizmet detayını inovatif bir yaklaşımla tasarladıktan sonra müşterilerinin kullanımına sunuyor.

TESİSE AİT BAZI TEKNİK DETAYLAR;
Yıllık tonaj kapasitesi 1.2 milyon ton olan tesisin kullanılan toplam taban alanı (Kara ve Hava Tarafı) 71 bin metrekare. Kapalı depo alanı ise 43 bin metrekare.