"Yüzbinlerce yatırımcıyı soydular"

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, ilk değerlendirmelerini canlı yayında yaptı.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2015, 02:07
Yüzbinlerce yatırımcıyı soydular

İÇİNDEKİLER

TMSF, BDDK'nın talebi üzerine Bank Asya'ya el koydu. Haberi, TRT Haber TV'de canlı yayında ekrandan öğrenen Yiğit Bulut, konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi.

Bank Asya hisselerinde çok büyük manipülasyonlar yapıldığını, yüzbinlerce küçük ya da amatör yatırımcının Bank Asya tahtalarında mağdur edildiğini belirten Yiğit Bulut, "Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu" ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut konuyla ilgili şöyle konuştu:

Çok uzun süredir tartışılan bir konuydu. Şu an itibariyle sonuçlanmış oldu.

Bank Asya hikayesi, yılan hikayesine dönen bir konu. Bank Asya'nın hisselerinde çok ciddi manipülasyonlar yapıldı, çok ciddi spekülasyonlar yapıldı. Tahtalar kapandı, açıldı. Yüzde 21 yukarı yaptı, yüzde 21 aşağı yaptı.

Yüzbinlerce küçük yatırımcıyı, amatör yatırımcıyı Bank Asya tahtasında mağdur ettiler. Soydular.

Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu.

Bankacılık çok hassas bir konudur. Bankacılık, "benim çevremdekilere kredi vereyim, benim çevremdekileri fonlayayım" mantığıyla yapılmaz.