Hedef 2023'te 24 milyar dolar ciro!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Kotil, 2023'te 24 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirtti.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 23 Aralık 2014, 21:11
Hedef 2023’te 24 milyar dolar ciro!

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2023'te 24 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi" dedi.

Kotil, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Novoteldeki Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz'deki turizmin önemine işaret ederek bölge illerinin el ele vermesi halinde turizmde çok iyi mesafe katedilebileceğini belirtti.

"BU YIL 11,4 MİLYAR DOLAR CİRO YAPIYORUZ"
THY'nin büyüdüğünü aktaran THY Genel Müdürü Temel Kotil, şunları kaydetti: "Biz iyi büyüyoruz. Bize güvenerek yatırım yapabilirsiniz. Şu anda 245 uçak teslimat bekliyor. Gelecek yıl inşallah 300 uçak olacak. Yani 300 uçak daha geliyor. Dünyanın en büyük ilk 5 havayolu arasına gereceğiz. Kargoda da iyiyiz. Bilet fiyatlarımız düşük ama iyi kar ediyoruz. İstanbul çok güzel bir yerde, Türkiye bir aks üzerine oturuyor onun için çok yolcu alıyoruz. Yeni yapılacak İstanbul Havaalanı'nın 150 milyon yolcu kapasitesi var, bizim tahminiz 200 milyonu geçecek. Bu Türkiye'nin dev projesi hepimiz destekliyoruz. İstanbul üzerinden Türkiye dünyada en çok turist alan, en çok bağlantı veren, en çok kabul gören ülke oluyor."

THY'nin 2023'te 120 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaşacağını da anlatan Kotil, "2023'te 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi. İnşallah aynı bereket Doğu Karadeniz'in turizminde de gerçekleşir" değerlendirmesini yaptı.

ARAPLAR BURAYA BAYILIYOR
Kotil, Arapların, özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Doğu Karadeniz'i çok sevdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Eğer öndeki engelleri biraz daha kalksa biraz daha fazla proje geliştirilse Araplar İngiltere'ye falan gitmezler. Alpler'e de gitmezler. Çünkü buradaki tereyağı ve süt oradan daha güzel. Burası içinde yaşarken belki fark edilmiyor ama gerçekten cennet. Kış turizminde Kaçkarlar'a gidip acayip para harcıyorlar. Dolayısıyla çok proje yapalım. Doğu Karadeniz'in paraya ihtiyacı var. Buraya paranın girmesi gerekiyor, paranın en kolay gireceği alanda turizm. Karadeniz'in turizmde sunacağı çok şey var."