Otogaz'da sürpriz indirim

Benzin ve motorinin ardından LPG'ye de indirim geldi.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 07 Ocak 2015, 12:08
Otogaz’da sürpriz indirim

İÇİNDEKİLER

Geçen hafta petrol fiyatlarının düşmesi üzerine benzin ve motorine indirim gelmişti. Putin'in de doğalgaza yüzde 6 indirim açıklamasının ardından bugün LPG'ye de 12 kuruşluk indirim geldi.

LPG Otogaz 12 kuruş ucuzladı. İndirim Çarşamba itibariyle geçerli olacak.

GEÇEN HAFTA DA BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM YAPILMIŞTI

Benzin ve motorinde büyük indirim. Petrol fiyatları düştü, EPDK bugünkü toplantının ardından akaryakıt şirketlerini uyardı. Uyarının ardından benzin ve motorin için indirim geldi. İşte son rakamlar...

Brent petrolü OPEC'ten üretim kesintisi gelmemesi sonrasında 75 doların altına inmesine istinaden akaryakıt şirketleri pompa satış fiyatlarında indirime gitti.İndirim sonrası benzine 14 ve motorine 15 kuruş indirim yapıldı. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş yurtiçinde akaryakıt fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) dün yaptığı toplantıda, arzı düşürmeme kararı vermesi pompa fiyatlarına da olumlu yansıyor. OPEC kararı sonrasında brent türü petrolün varil fiyatının 71 dolara kadar gerilemesi, Türkiye'de de etkisini gösterdi. EPDK, bugün yaptığı toplantıda rafineri ve dağıtım şirketlerini petrol fiyatları konusunda uyardı.

Benzin ve motorinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirime gidildi. 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 14 kuruş düşerken, motorinin litresi 15 kuruş ucuzladı.

YENİ FİYATLAR

Bu indirimden sonra İstanbul ve Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.59 TL'den 4.46 TL seviyelerine düştü.

Motorin ise, İstanbul'da 4.09 TL seviyelerinden 3.94 TL seviyelerine gerilerken, Ankara'da 4.12 seviyelerinden 3,97 TL seviyelerinde indi.