Bakan'dan vatandaşı rahatlatacak açıklama!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan gelen doğalgazda yaşanan azalmanın tüketime olumsuz yansımayacağını söyledi.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2014, 19:00
Bakan’dan vatandaşı rahatlatacak açıklama!

İÇİNDEKİLER

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin gerçekleştiği otelde kameraların karşısına geçen Bakan Yıldız, "2700 km'lik bir programı tamamlamamız gerekiyor. Eğer hava şartlarında ciddi bir olumsuzluk olmazsa, Aralık'ın başına kadar da bunları tamamlamamız gerekiyor. Normal programımıza devam ediyoruz "dedi. Alsancak 2-B Bloku'nda iki boyutlu ve daha sonra da 3 boyutlu sismik çalışmanın devam edeceğini söyleyen Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Uluslararası hukukun da kendisine getirdiği bütün yapıyı da taşımaktadır. Orada yalnızca Güney Kıbrıs Yerel Yönetimine ait olmayan, Kıbrıs'ın tamamına ait olan sahada bunlar yapılmıştı. Şu anda bizim orda sismik yapmamız, bir gerginlik aracı olarak değil, tamamen bir paylaşımın aracı olarak değerlendirilmesi lazım."

FAYDALI GÖRÜŞMELER YAPTIK

Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleştirilen 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin kendileri için verimli geçtiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuk bakanlar, STK temsilcileri ve uluslararası enerji şirketleri yöneticileriyle bir dizi ikili görüşmeler yaptıklarını söyledi.

BAKANLAR KURULUNA SUNULACAK

Ermenek'teki madencilere ölüm aylığı bağlanmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Yıldız, "Bizim Ermenek'teki maden kazasıyla alakalı, hassasiyetlerimizi hep konuşmuştuk. İşçi kardeşlerimizin çıkartılması bizim önceliklerimiz arasındaydı. Malumunuz 10 kardeşimiz çıkartıldı. Diğerleriyle ilgili çalışmayı bulunduğumuz ortamlardan sürekli takip ediyoruz. Onlar bittikten sonra Çalışma Bakanlığının görev alanındaki bu konu, değerlendirilecek, bunlar bakanlar kuruluna bilgi olarak da sunulacak" dedi.

IRAK PETROLÜ

Zirve kapsamında hem Irak petrol bakanıyla hem de Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Petrol bakanıyla görüştüğünü hatırlatan Bakan Yıldız, Irak adına bir sistemi oturtmak istediklerini, bunun Irak'ın normalleşmesi adına önemli olduğunu söyledi. Yıldız, "Bir paylaşım var. Bu paylaşım. Irak'ın kendi içinde petrol hatlarının paylaşımıdır. Gelinen noktada kendi aralarındaki genel bütçeden Erbil'e gönderdikleri para karşılığında da o yüzden satılacak bu petrol, yine Kerkük-Yumurtalık petrol hattından gelip uluslararası pazarlara sunulacaktır. Irak adına sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

DOĞALGAZ'DA SIKINTI YOK

Rusya'dan gelen doğalgazda yaşanan azalmanın tüketime olumsuz yansımayacağını söyleyen Yıldız, "Şu anda kısıtlamayla alakalı her hangi bir öngörümüz yok. Ukrayna'dan kaynaklanan ve AB'nin de etkilendiği bir süreç bizi de etkiler demiştim. Bunu normalde öngörmüyoruz. Böyle bir ihtimal var mı? Evet böyle bir ihtimal var. Şu anda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil" dedi. Yıldız, Doğalgazla ilgili ihtiyacın karşılandığını da sözlerine ekledi.