Su ve emlak borcuna af

Türkiye'nin en büyük borç barışı yasası büyüyor. Devlete olan borçlar için gelen yapılandırma, belediyelere olan su, emlak ve çevre vergisine de getirilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2014 Güncelleme 15 Haziran 2014, 01:46
Su ve emlak borcuna af

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de yaklaşık 20 milyon insanı ilgilendiren vergi ve SGK borçlarını kapsayan yapılandırma yasası genişliyor. Tasarının ilk halinde kesinleşmiş vergi borçları, trafik cezaları ve idari para cezaları ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan Bağ-Kur, SSK, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik destek Primi borçlarının faizleri silinip ana paralar yapılandırılıyordu. Daha sonra eklenen maddeler ile çifte maaş alan dul kadınlar ile yaşlılık aylığı alanlardan tahsil edilmesi gereken fazla ödemeler de af kapsamına alındı.

ORTAK ÖNERGE
Torba yasadaki değişiklik kapsamında emlak vergileri ile çevre temizlik vergisi ve su borçları da affedilecek. Torba yasa tasarısının üst komisyon görüşmeleri salı günü yapılacak. Görüşmeler sırasında Alt Komisyon Başkanı Vedat Demiröz'ün emlak vergilerinin neden af kapsamına alınmadığı sorusuna karşılık Maliye Bakanlığı yetkilileri, belediyelerin tahsilat sorunu olmadığını belirtti. Vatandaşlardan bu konuda çok yoğun talep gelmesi üzerine, iktidar ve muhalefetin ortak kararıyla belediyelere olan borçlar da kapsama alındı.

FAİZLER SİLİNİYOR
2014'ün birinci taksiti de
dahil olmak üzere emlak vergisi borçlarını ödemeyenlere, peşin veya 36 ay içinde 18 taksitle ödeme imkanı getirildi. Aynı biçimde su ve çevre ödemelerinde de gecikme faizleri silinecek ve enflasyon oranında güncellenen anapara üzerinden ödeme yapılacak.